Ook 50-plussers gaan strijden om nationale titels

woensdag 23 september 2020

Was het begin deze maand de beurt aan de jeugd en senioren om te strijden om de NK-titels, waarbij enkele 50-plussers overigens ook zeer verdienstelijk in actie kwamen, vanaf zondag begint de strijd om het goud bij de NK 50+ Handicap.

Was het begin deze maand de beurt aan de jeugd en senioren om te strijden om de NK-titels, waarbij enkele 50-plussers overigens ook zeer verdienstelijk in actie kwamen, vanaf zondag begint de strijd om het goud bij de NK 50+ Handicap.

Veel animo om te strijden
De zeer goed gevulde deelnemerslijst geeft een duidelijk signaal: ook de deelnemers in het 50+ circuit staan weer te trappelen om de sportieve strijd met elkaar aan te gaan. Dat bleek al tijdens de stop van de nieuwe 50+ Masters Tour in Venray (uitslagen) en is ook in Tilburg tijdens de NK het geval. Want daar worden deze NK gehouden, in Dolfijn - The Plays to Be.

Op zondag 27 september, vrijdag 2 oktober en zaterdag 3 oktober staan de voorrondeseries op het programma, waarin de deelnemers 5 games voorronde gooien. Op zondag 4 oktober worden de finales gespeeld. Voor de finale over 5 games plaatsen zich 48 spelers. Het aantal finalisten per klasse wordt bepaald door het aantal inschrijvingen per klasse. Er zijn zijn sowieso 3 finalisten per klasse.

Er zijn tijdens de NK aparte klassen voor dames en heren: A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder.

Ga voor meer informatie naar de NK 50+ Handicap webpagina.

We wensen alle deelnemers veel succes!

Misschien ook interessant...

Hoe ga jij om met het gemis van bowlen?

Sinds vorige week mogen we niet bowlen. In perspectief met wat er gebeurd op de wereld, is dat niet meer dan jammer. Maar toch, sporten is juist op momenten als deze een fijne afleiding. Daarnaast zijn we ook gewoon verslaafd aan het spel. Hoe ga jij om met dat gemis? Wij delen enkele ideeën.

Online bijeenkomst voor begeleiders G-bowlen

Maandag 1 februari organiseert de NBF een netwerkbijeenkomst voor alle begeleiders die in Nederland betrokken zijn bij het bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst is bedoelt met elkaar de actualiteit rondom het coronavirus te bespreken en de gevolgen daarvan voor de specifieke doelgroep.

Energiecrisis baart ook NBF zorgen

Vorige week ontvingen wij het bericht waarvoor we al lange tijd bang waren, het eerste bowlinghuis vraagt haar faillissement aan. De stijgende energieprijzen hebben ook impact voor de bowlingondernemers en voor onze bowlingsport. Ondernemers zitten nog midden in de naweeën van de coronacrisis en worden nu geconfronteerd met een volgende crisis. De Russische inval in Oekraïne zorgt dat de energieprijzen zo enorm gestegen zijn dat veel ondernemers deze extra kosten niet meer kunnen dragen. 

Update coronavirus: Binnensport per 1 juli toegestaan, alle bowlingcentra open

Onder voorbehoud dat er de komende weken geen nieuwe piek ontstaat in het aantal coronapatiënten, mogen per 1 juli alle bowlingcentra in Nederland de banen weer openen. Wij zijn daar natuurlijk ontzettend blij mee.