NTL speeldag 3 staat in de boeken

dinsdag 22 november 2022

Zondag 20 november is de derde speeldag van dit NTL-seizoen gespeeld. Het betekende tevens de laatste speeldag van dit kalenderjaar, de volgende NTL-speeldag staat gepland op zondag 22 januari in het nieuwe jaar.

Eredivisie
De 8 Eredivisieteams verzamelden zondag in Bowling De Zedde te Volendam. De speeldag werd gewonnen door Team Bowltech, dat 20 punten verzamelden. Daarmee zijn ze koploper Bowling Nieuwegein tot op 1 punt genaderd. De koploper pakte zondag 17 punten. Op gepaste afstand volgt de kampioen van vorig seizoen: Valcke Bowling / Tilburg Dolphins. Het gat van 7 punten met koploper Bowling Nieuwegein is er echter niet één om over te wanhopen. Na drie speeldagen lijken Bowling Arnhem, Bowleasy Heerlen en 't Witte Hoes te gaan strijden om plek 4. Promovendi Dollie's Bowling en Breddels Architecten hebben het tot op heden nog lastig en staan onderaan in de league. Klik hier voor de volledige stand van zaken in de NTL Eredivisie.

1e divisies
In 1e divisie A gaat A&V Bouw Zoetermeer ruim aan de leiding. Ze hebben nu al een voorsprong van 15 punten op Knijn team 1, al is het natuurlijk nog veel te vroeg in het seizoen om al te spreken over eventuele kampioenschappen. In de 1e divisie B gaan Woonboulevard Cornelisland aan de leiding met 50 punten. Proshop Erik Deen volgt op 44 punten.

2e divisies
Met de meeste punten na drie speeldagen, 60 in totaal, gaat KBK Bouwgroep aan de leiding in de 2e divisie A. De 2e divisie B kent momenteel twee koplopers: Zowel Bowling Dordrecht als Hego Gewoon Schoon / Maaspoort heeft 50 punten. In de 2e divisie C gaat 't Witte Hoes 2 Rijssen aan de leiding en De Vijf J's gaan aan de leiding in de 2e divisie D.

3e divisies
In de 3e divisie A gaat GrandCafé Hofplein Leiderdorp aan de leiding. Forma is dankzij 21 punten op de afgelopen speeldag in de 3e divisie B van plek 3 geklommen naar de koppositie. In de 3e divisie C is het Oosterberg die stuivertje heeft gewisseld met Bowling De Krimpenhof. Een punt achterstand is omgedraaid tot een punt voorsprong.

Klik hier voor een overzicht van de leagues, gemiddelden per lid en per team en statistieken per game en per serie.

We wensen alle teams een prettige winterstop toe en kijken uit naar het vervolg van de NTL in januari.


Misschien ook interessant...

Dit weekend NTL op banen met String Technology

Dit weekend staat een NTL-speelronde gepland in een bowlingcentrum waar gebruik wordt gemaakt van String Technology (ST). Daarnaast zijn dit seizoen meer verenigingen geconfronteerd met de wijziging in hun bowlingcentrum, waarbij de freefall machines zijn vervangen voor machines met ST. Dit vraagt om duidelijkheid m.b.t. de regels.

Tilburg Dolphins landskampioen Nationale Trio Leagues

Tilburg Dolphins is zondag 19 juni NTL Landskampioen geworden. Op de laatste speeldag in Nieuwegein onderstreepte het team uit Tilburg dat zij dit seizoen de beste zijn, met de titel in de NTL Eredivisie tot gevolg.

NTL speeldag 16 januari wordt verplaatst

Op dit moment is bekend dat alle bowlingcentra in Nederland zeker tot en met 14 januari gesloten moeten blijven i.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus. Omdat we van mening zijn dat teams minimaal 14 dagen voorafgaand aan een speeldag in de gelegenheid moeten zijn te trainen en/of huisleague te spelen en omdat nu nog onzeker is of de lockdown voor bowlingcentra 14 januari eindigt, hebben we het besluit genomen de speeldag van 16 januari 2022 te verplaatsen. Het is daarbij onze intentie de speeldag te verplaatsen naar zondag 12 juni 2022.

Bowling Nieuwegein nieuwe koploper in NTL Eredivisie

Tijdens speeldag 2 in Tilburg heeft Bowling Nieuwegein in de NTL Eredivisie de koppositie overgenomen van Team Bowltech. Met de maximale 22 punten liepen zij 10 punten in op Team Bowltech, met wie nu 4 punten verschil is opgebouwd.