NTL seizoen halverwege

maandag 14 februari 2022

Zondag 13 februari zijn de Nationale Trio Leagues hervat met speeldag 4. Dat betekent dat we nu halverwege het seizoen zijn en we zien welke teams op kampioenskoers liggen.


Eredivisie
De 8 teams in de NTL verzamelden zich in Bowling Stardust in Sittard voor speelronde 4. Tijdens de eerste 3 speeldagen had Tilburg Dolpins al een riante voorsprong van 15 punten verworven, dus zij zijn nu al het 'team to beat'. Iets waar drie teams in slaagden, Team Bowltech (regerend kampioen en voorheen bekend als Team Ordonnans / Bowling Spijkenisse), Bowling Arnhem en het thuisspelende Bowl Easy Heerlen. Daarmee eindigde de ploeg uit Tilburg op 13 punten. 

Omdat nummer twee Team Bowltech 16 punten pakte, is de achterstand op de koploper nu gekrompen tot 12 punten: 69 om 57. 't Witte Hoes, goed voor 15 punten in Sittard, volgt op gepaste afstand met 49 punten op de derde plek. Klik hier de volledige stand van zaken en alle scores voor de NTL Eredivisie.

Noemenswaardig waren enkele hoge individuele scores, met de 299 van Mike Wouters (A&V Bouw Westerpark) als uitschieter.

Overige divisies
In de 1e divisie A is Noordzee Bowling dit seizoen het te kloppen team. Tijdens de 4e speelronde werden nog eens 21 punten behaald, waarmee het team al 76 punten verzamelde en 18 punten voorsprong heeft op Bowling P-H Medemblik. Dat het daarachter in de 1e divisie A nog alle kanten op kan, bewijzen Garage33/Stadsherberg/Ducdalf, gestegen van de laatste naar de derde plek, en Iets met Bally's, gezakt van de tweede naar de vijfde plek. Tussen de nummers 2 t/m 8 is het verschil slechts 12 punten.

Dan is het in de 1e divisie B een stukje spannender. Voorafgaand aan de speeldag gingen Dollie's Bowling en Maik's Bowlingstore samen aan kop met 48 punten. In Dordrecht wist Dollie's Bowling het verschil te maken door 5 punten meer te winnen. Net zoveel als Tilburg Dolphins 2, die daarmee aangehaakt blijft in de top. De speeldag werd overigens gewonnen door CompanyPoint / OLAF, dat klimt van plek vijf naar plek vier.

Nóg spannender is het in de 3e divisie A, waar het verschil tussen koploper Grandcafé Hofplein Leiderdorp en BC Harderwijk 2 slechts 1 punt is, en in 2e divisie D, waar het verschil tussen koploper Vippies en Groenestein Multi Diensten slechts 2 punten is.

Klik hier voor de stand van zaken in alle NTL na 4 speelrondes.

279 
Na de 299 van Wouters in de Eredivisie, werd er zondag 13 februari door diverse spelers een prachtige 279 game gegooid: Niels Imanse (Div. 2D, Proshop Power), Bram van Meerbergen (Eredivisie, Bowling Nieuwegein), Jeffrey van de Wakker (Eredivisie, Team Bowltech), Henk Oudes (Div. 3A, BC Harderwijk 2) en Edwin van Delden (NTL Noord-Drenthe HK, Proshop Emmen). Klik hier voor een overzicht van alle hoogste games dit seizoen.

Misschien ook interessant...