Nog een paar dagen en dan starten de NK 2022 in Eindhoven

woensdag 11 mei 2022

Aanstaande zondag starten de Nederlandse kampioenschappen 2022. Voor het eerst worden diverse NK georganiseerd in één centrum: Bowling Eindhoven. Zondag 15 mei trappen 95 G-bowlers de NK af, die vervolgens nog 7 weken duren t/m de finales voor de Elite op zondag 3 juli.

Zeven weken lang strijd om de nationale titels
In totaal worden de komende zeven weken 54 nieuwe Nederlandse kampioenen gekroond. M.u.v. van de NK 50+ komen alle categorieën in Eindhoven aan bod. Te beginnen met de NK voor mensen met een verstandelijke beperking op 15 mei. De 95 deelnemers spelen in diverse klassen 3 games voorronde, waarna de beste spelers zich plaatsen voor de finales waarin nog eens 2 games worden gespeeld.

Op zaterdag 21 mei beginnen de voorrondes voor de jeugd, senioren en elite. In totaal organiseren we 9 series, waarbij er één speciaal gereserveerd is voor pupillen (serie 8). Alle deelnemers spelen 8 games voorronde om zich te plaatsen voor de finales op 25 juni (jeugd) en 26 juni (senioren). Om zich te plaatsen voor de finales van de Elite op zondag 3 juli, moeten deelnemers twee keer 8 games voorronde spelen.

Tussendoor staat nog een hoofdgerecht op het programma: zaterdag 4 juni organiseren we de NK voor leden met een auditieve beperking. Zij strijden zowel om de singles als doubles titels.

Schrijf je nog in! 
M.u.v. de NK G-bowlen is er in de andere klassen nog plek om deel te nemen. Voor de NK D-bowlen op 4 juni zijn nog 5 plaatsen beschikbaar.

Voor de NK Jeugd, Senioren en Elite zijn nog meerdere plekken beschikbaar. Op basis van het huidige aantal inschrijvingen is het aantal plekken per serie teruggebracht naar 32. In series 1, 2, 4 en 8 (enkel pupillen) zijn nog plekken beschikbaar. Voor de overige series kan men zich nog aanmelden voor de wachtlijst. Ga voor meer informatie én inschrijven naar deze pagina.

"We hadden absoluut op meer deelnemers gehoopt", aldus NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar. "Na een lastige coronaperiode is het dit jaar lastiger inschatten waarom leden minder interesse hebben in deelname. Is het de nieuwe opzet, de periode of zijn het de kosten? We begrijpen van diverse leden dat de o.a. hoge brandstofkosten van invloed zijn op hun beslissing om niet deel te nemen. Na afloop van de NK gaan we goed evalueren wat we kunnen doen om in 2023 meer leden te enthousiasmeren voor deelname. De komende weken krijgen de ruim 300 leden die wel deelnemen echter al onze aandacht. We kijken uit naar hun komst en gaan er samen met onze partners mooie kampioenschappen van maken!"

Beleef het mee!
Een overzicht van alle categorieën waarin gespeeld wordt in de vinden op de NK-webpagina. Hier vind je ook meer informatie over de opzet per categorie, het oliepatroon Tungsten 39ft., de serie-indeling en andere handige links.

Op social media doen we verslag van de NK via de hashtag #nkbowlen. We roepen alle leden en toeschouwers op om hun foto's en video's te delen via social media, zodat het hele land ziet dat de NK Bowlen worden gespeeld en hoe mooi onze sport is! 

Natuurlijk is iedereen welkom om in Eindhoven de deelnemers te komen aanmoedigen! Toegang tot de bowling is zoals altijd gratis.


Misschien ook interessant...