NK finales senioren gespeeld in Claus Bowling Hoofddorp

maandag 3 juli 2023

Zondag 2 juli stonden de finales van de NK 2023 op het programma voor de senioren in de 1e en 2e klassen. Er werd gestreden om de nationale titels in de Singles en Doubles Events.

Singles Events
De dames en heren streden apart van elkaar in de 1e en de 2e klasse. Na 8 voorrondegames, stonden tijdens de finaledag nog eens 6 games op het programma, voordat de top 3 zou gaan strijden in de stepladderfinale.

Deze stepladderfinales waren bijzonder om mee te maken, zowel voor de deelnemers als de toeschouwers. Het komt op dit niveau niet vaak voor dat je in een één tegen één wedstrijd beland, waarbij de ogen van het hele centrum op jouw gericht zijn. Dat brengt extra spanning met zich mee en de ene deelnemer kon daar beter mee omgaan dan de andere. Het was mooi om te zien dat het niet ten koste ging van de sportiviteit en dat de finalisten nog altijd in staat waren heel spannende wedstrijden te spelen! Het resulteerde uiteindelijk in de volgende kampioenen, die we van harte feliciteren:

Dames 1e klasse:    Joyce Mönch
Heren 1e klasse: Joeri van der Kamp
Dames 2e klasse: Dionne Vrijs
Heren 2e klasse: Tim Arrachart

Doubles Events
In het Doubles Event moesten de teams eerst nog 8 games bakerformat spelen om zich te plaatsen voor de top 3. Ook in dit event werden mooie scores neergezet en kregen de toeschouwers spannende finales voorgeschoteld. 

We feliciteren de nieuwe kampioenen Doubles:
Dames 1e klasse: Kimberly van der Roest & Joyce Mönch
Heren 1e klasse: Rick Hogerwerf & Roberto Röpke
Dames 2e klasse: Daizy Bozelie & Reign Swart
Heren 2e klasse: Jay Visser & Tycho Janssens

Voor een overzicht van alle uitslagen, ga naar de NK 2023 webpagina.

De eerste foto's van Frank Gijtenbeek staan inmiddels online op onze Facebookpagina. Meer foto's volgen op korte termijn.


Klik voor vergroting (© Frank Gijtenbeek)

 
 

Misschien ook interessant...