NK 50+ handicap gespeeld in Tilburg

zondag 16 oktober 2022

Zondag 16 oktober zijn in Tilburg de finales van de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap gespeeld. Daarmee zijn de eerste Nederlandse kampioenen van seizoen 2022-2023 gekroond.

Tijdens de NK 50+ handicap spelen alle deelnemers 5 games voorronde voor een plek in de finale. Er zijn aparte klassen voor dames en heren; A klasse 50 – 57 jaar, B klasse 58 – 64 jaar, C klasse 65 jaar en ouder. Tijdens deze NK kunnen er ook punten verzameld worden die meetellen in de 50+ Master Tour.

In de finale wachtte de deelnemers nog eens 5 games om de uiteindelijke winnaars te bepalen. Bij de dames ging de nationale titel in de A-klasse naar Simone van Aalburg. Zij bleef Erica Melchionda en Annemie van Looveren voor.

Marja van Dijk - Uittenbogaard was de beste in de B-klasse, voor Inge Hazeleger en Peter Westerhof-Hofstee.

In de C-klasse mag Henny van de Jagt (foto) zich een jaar lang 's lands beste noemen. Gre van de Velden won het zilver en het brons ging naar Riet Mica.

Bij de heren was Herman Schotte de allerbeste in de A-klasse, net voor Marien Melchionda en Carlo Timmers. 

In de B-klasse ging het goud naar Gerrit de Kruijff. Hij bleef Nikos Foteinakis en Ronald Koot voor.

Robert Weichelt was de beste in de C-klasse, voor Theo Hopmans die tweede werd en Hessel Koers die derde werd.

Voor alle uitslagen van de NK 50+ handicap, klik hier. Voor meer foto's van de NK, klik hier. Onze felicitaties aan alle prijswinnaars en de nieuwe kampioenen 50+ Handicap!© Gerrit Lodeweges

Misschien ook interessant...