NK 50+ Dubbel in volle gang, finales a.s. zondag!

woensdag 17 mei 2023

De Nederlandse kampioenschappen 50+ Dubbel zijn afgelopen weekend van start gegaan en worden vrijdag hervat in Franky's Leiderdorp. Op zondag worden de finales gespeeld, waarin gestreden wordt om de nationale scratch en handicap titels.

Twee finales
Bij de NK 50+ Dubbel strijden dames & heren gezamenlijk om de twee titels: Scratch & Handicap. Alle dubbels spelen vijf games voorronde. De beste 14 duo's op basis van de scratchscore, plaatsen zich voor de scratch finale. Vervolgens wordt voor de overgebleven duo's een ranking opgemaakt o.b.v. de handicap score en de beste 14 duo's in die ranking plaatsen zich voor de handicap finale.

In totaal staan er zeven series op het programma, waarna het organisatieteam van ESBC Nederland zaterdagmiddag alle standen kan opmaken en de finalisten bekend zijn. Zondag 21 mei staan de finales op het programma in Leiderdorp. Om 10.00 uur start de handicap finale, om 13.30 uur de scratch finale.

Voor meer informatie over de NK 50+ Dubbel, ga naar www.esbcnederland.nl.

Wij wensen alle deelnemers veel succes de komende dagen!Foto: Het podium van 2022 in de handicap editie, met in het midden winnaars Didi Klaver & Karel van Dijk. Ook dit jaar doen zij mee en maken ze weer kans op de titel. (© Gerrit Lodeweges, klik voor vergroting)

Foto: Het podium van 2022 in de handicap editie, met in het midden winnaars Didi Klaver & Karel van Dijk. Ook dit jaar doen zij mee en maken ze weer kans op de titel. (© Gerrit Lodeweges, klik voor vergroting)