NK 2023 wordt vervolgd met voorrondes jeugd & senioren

woensdag 7 juni 2023

Na twee succesvolle NK-dagen voor onze leden met een verstandelijke of auditieve beperking, is het nu de beurt aan de overige leden om een gooi te doen naar de nationale titels. Vanaf 10 juni t/m 29 juni staan 8 series op het programma, die gelden als kwalificatie voor de finaledagen.

Meer concurrentie
Het gaat niet op in elke categorie, maar met 101 deelnemers meer ten opzichte van 2022 kunnen we stellen dat er meer concurrentie is om een NK-titel te winnen. In totaal komen de komende weken 320 leden in actie, verdeeld over 8 volle series op de 20 banen van Claus Bowling:
10 juni: 1 serie
11 juni: 2 series
17 juni: 1 serie
18 juni: 2 series
24 juni: 1 serie (speciaal voor jeugd t/m 12 en jeugd t/m 15 jaar)
29 juni: 1 serie

Het doel voor alle 320 deelnemers is natuurlijk om een plekje te bemachtigen op de finaledag. Op basis van het aantal inschrijvingen (en de capaciteit in Hoofddorp) zijn we tot deze verdeling van finaleplaatsen gekomen. De jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën t/m 12, t/m 15 en t/m 21 spelen op zaterdag 1 juli de finales. De senioren in de 1e en 2e klasse spelen hun finale een dag later. De NK 2023 worden op zondag 9 juli afgesloten met de finales in de topklasse.

Oliepatroon en scoring
In Claus Bowling wordt gespeeld op een oliepatroon van 42ft. Klik hier voor meer informatie. Tijdens de finaledag van de topklasse, wordt nog een uitdagender patroon neergelegd. Dit patroon wordt binnenkort gecommuniceerd met alle deelnemers in die klasse.

We kijken natuurlijk uit naar de scores die de komende weken gegooid gaan worden. Welke score is nodig voor een plek in de finales? De Lanetalk app biedt ons inzicht in alle scores die worden gebowld, inclusief alle bijbehorende statistieken. Heb jij de gratis app nog niet op jouw smartphone staan? Kijk dan eens op lanetalk.com. Alle deelnemers kunnen de games die zij tijdens de NK gooien direct claimen en toevoegen aan hun account. Via de app zijn alle scores die op de NK worden gegooid live te volgen.

Kom gezellig langs
Je bent van harte uitgenodigd om tijdens de NK langs te komen in het lekker koele Claus Bowling. Toegang is gratis en je hebt er goed zicht op alle 20 banen om jouw favoriete speler(s) te volgen.

Meer informatie over de NK 2023, alle deelnemers en alle tussenstanden & uitslagen vind je hier. Wij wensen alle deelnemers veel succes! 
 
 

Misschien ook interessant...