NK 2023 in Hoofddorp succesvol gestart met de NK G-bowlen

maandag 22 mei 2023

Zondag 21 mei zijn de Nederlandse kampioenschappen 2023 van start gegaan met de NK voor alle NBF-leden met een verstandelijke beperking. Uiteindelijk kwamen zondag 112 deelnemers in actie op de 20 banen van Claus Bowling, waarvan 8 deelnemers uiteindelijk de titel wonnen in hun klasse.

Jaarlijkse reünie 
"Wij hebben wel 2 uur in de auto gezeten!" Terwijl de deelnemers in de eerste serie al begonnen zijn aan hun 3 games voorronde, druppelen al gauw alle deelnemers voor de tweede serie binnen. En zij komen van ver: Rijssen, Sittard, Bergen op Zoom, Steenwijk... en dus wordt er tegen elkaar opgeboden hoe lang ze net in de auto hebben gezeten.

De NK-deelnemers komen uit heel het land. De dag van de NK finales is één moment in het seizoen dat de bowlers met een verstandelijke beperking elkaar weer tegen komen. Al ruim 10 jaar kent de NBF een lidmaatschap voor leden met een verstandelijke beperking, het zgn. G-lidmaatschap. Er zijn twee opties:
1. G-pas: hiermee kan een lid meedoen aan alle activiteiten op de kalender bedoeld voor deze doelgroep. Wanneer het lid is aangesloten bij een reguliere bowlingvereniging, dan bepaalt de vereniging aan welke activiteiten het lid met de G-pas mag deelnemen.
2. G-sportpas: hiermee kan het lid meedoen aan alle activiteiten op de kalender.

De meeste G-bowlers hebben de G-pas, maar een enkeling kan ook prima zijn of haar weg vinden binnen het reguliere bowlen en beschikt daarom over de G-sportpas. Van alle ruim 450 G-bowlers melden zich zondag 112 leden in Hoofddorp om te strijden in 8 verschillende klassen, op basis van pasgemiddelde of het gebruik van de bumpers (klasse 4).

Kampioenen
Na de twee series hadden alle deelnemers 3 games gespeeld en was het afwachten wie zich voor de finales hadden geplaatst. In de 1e, 2e en 3e klasse bij de heren waren 7 finaleplekken te verdelen, in de overigen klassen plaatste de top 4 zich voor de finale. Hierin werden nog eens 2 games gespeeld, waarbij de total pinfall na 5 games de eindstand bepaalde. 

De eerste, tweede en derde plaats gingen naar:

Heren 1: 1. Georgino Pantelidis    2. John Peterse    3. Leandro Jansen
Heren 2: 1. Michael Kühn 2. Louis Stam 3. Sebastiaan Dekkers
Heren 3: 1. Michael Schellekens    2. Harm Zendman    3. Emiel Meurs
Heren 4: 1. Bennie van Baardwijk    2. Ronald Kok 3. Arie van Vondel
Dames 1: 1. Janine de Nijs 2. Monique Lipsch - Oberndorff    3. Els van Krieken
Dames 2: 1. Sandra Spindler 2. Antoinette van der Vaart 3. Stephanie Mulder-Frijns
Dames 3: 1. Danielle Wiegman-Tromp    2. Allisha van der Steen 3. Linda Dekkers
Dames 4: 1. Brigitta van Baardwijk 2. Els Andriessen 3. Vivan Snoek

We feliciteren de kampioenen Georgino Pantelidis, Michael Kühn, Michael Schellekens, Bennie van Baardwijk, Janine de Nijs, Sandra Spindler, Danielle Wiegman-Tromp en Brigritta van Baardwijk.

Klik hier voor de standen na de voorronde. Klik hier voor de eindstanden na de finales.

We bedanken alle deelnemers voor hun inzet en natuurlijk alle begeleiders en supporters voor hun komst. We kijken terug op een geweldige dag, met prachtige winnaars. Het maakt ook dat we uitkijken naar het vervolg van de NK 2023: Op zondag 4 juni organiseren we de NK D-bowlen, voor onze leden met een auditieve beperking. 

Meer informatie over deze en alle andere NK categorieën, vind je hier.
 
 

Misschien ook interessant...

Paling en Fens nieuwe Elite kampioenen

De Nederlandse kampioenschappen 2022 zijn zondag 3 juli afgesloten met de Elite klassen. Lindsey Paling en Youri Fens wonnen de NK Singles, het goud bij de Doubles ging naar de duo's Paling/Samantha Greiner en Mike Bergmann/Brent de Ruiter.

Inschrijving NK 2023 geopend!

Vanaf 21 mei t/m 9 juli organiseren we de Nederlandse kampioenschappen voor alle bowlers in Claus Bowling Hoofddorp. Alle informatie is inmiddels online te vinden en ook de inschrijving is geopend. 

Team NL Bowling beleeft waanzinnige dag op WK U21

"Ja, het was wel een achtbaan vandaag", aldus coach Jord van Weeren. Een begrijpelijke reactie nadat Mathijs Beverdam & Vincent Vluggen tijdens de WK U21 in Zweden de halve finales van de Doubles nèt misgelopen zijn en het team zich een paar uur later als tweede heeft geplaatst voor de volgende ronde! 

Jeugd verdeelt nationale titels in Eindhoven

Zaterdag 25 juni was het de beurt aan de jeugd om de nationale titels in de Singles & Doubles Events te verdelen. In een warm Bowling Eindhoven zorgden de jongens en meisjes in de U12, U15 en U21 voor spectaculaire finales, wat uiteindelijk 12 nieuwe Nederlandse (Doubles) kampioenen opleverde!