NK 2022 van start gegaan met G-bowlers

maandag 16 mei 2022

Zondag 15 mei zijn in Bowling Eindhoven de Nederlandse kampioenschappen 2022 van start gegaan. De leden met een verstandelijke beperking hadden de eer om als eerste in actie te komen, waarbij direct finales gespeeld zijn.

Terug van weggeweest
De coronacrisis en de daarbij horende lockdowns zijn voor iedereen in bepaalde mate zwaar geweest. Zeker voor onze leden met een verstandelijke beperking, voor wie het bowlen ook een belangrijke vorm van ontspanning is. Het betekende ook dat de NK G-bowlen in 2020 en 2021 geen doorgang konden vinden. Gelukkig is de laatste lockdown alweer een tijd geleden en kan er weer volop gebowld worden. Afgelopen zondag konden ook weer kampioenschappen gespeeld worden, waarbij het geweldig was om alle deelnemers en begeleiders weer bij elkaar te zien. 

Fanatiek sportief
Dat fanatisme en sportiviteit prima samen kunnen gaan toonden de deelnemers zondag aan. Iedereen was erop gebrand om de finaleronde te halen, om vervolgens bovenaan te eindigen. Dat leverde veel spanning op en mooie scores, maar gelukkig ging dit niet ten koste van de sportiviteit onder de deelnemers. Met elkaar beleefden we een mooie dag, met uiteindelijk 8 nieuwe Nederlandse kampioenen tot gevolg:

We feliciteren Truus Vermeulen (Dames klasse 4), Alexander Suijkerbuijk (Heren klasse 4), Jennifer Schellekens (D3), Niels van Veggel (H3), Cheryl Harreman (D2), Joost Storchart (H2), Amy Bouwmeester (D1) en John Peterse (H1) met het winnen van de NK in hun klasse! 

Klik hier voor de volledige uitslag van de NK G-bowlen 2022.

Klik hier voor een artikel in het Brabants Dagblad.

Play Unified
Als Nederlandse Bowling Federatie zijn we er voor alle bowlers, dus ook de bowlers met een beperking. We vinden het belangrijk dat zij zich welkom voelen binnen onze sport en de sport hetzelfde kunnen beleven als alle andere bowlers. De uitwisseling tussen bowlers met en zonder beperking vinden we daarbij ook zeer waardevol en daarom is de NBF aangesloten bij de Play Unified campagne. Meer over deze campagne lees je hier.Alle prijswinnaars van de NK G-bowlen bij elkaar (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...