NK 2022 van start gegaan met G-bowlers

maandag 16 mei 2022

Zondag 15 mei zijn in Bowling Eindhoven de Nederlandse kampioenschappen 2022 van start gegaan. De leden met een verstandelijke beperking hadden de eer om als eerste in actie te komen, waarbij direct finales gespeeld zijn.

Terug van weggeweest
De coronacrisis en de daarbij horende lockdowns zijn voor iedereen in bepaalde mate zwaar geweest. Zeker voor onze leden met een verstandelijke beperking, voor wie het bowlen ook een belangrijke vorm van ontspanning is. Het betekende ook dat de NK G-bowlen in 2020 en 2021 geen doorgang konden vinden. Gelukkig is de laatste lockdown alweer een tijd geleden en kan er weer volop gebowld worden. Afgelopen zondag konden ook weer kampioenschappen gespeeld worden, waarbij het geweldig was om alle deelnemers en begeleiders weer bij elkaar te zien. 

Fanatiek sportief
Dat fanatisme en sportiviteit prima samen kunnen gaan toonden de deelnemers zondag aan. Iedereen was erop gebrand om de finaleronde te halen, om vervolgens bovenaan te eindigen. Dat leverde veel spanning op en mooie scores, maar gelukkig ging dit niet ten koste van de sportiviteit onder de deelnemers. Met elkaar beleefden we een mooie dag, met uiteindelijk 8 nieuwe Nederlandse kampioenen tot gevolg:

We feliciteren Truus Vermeulen (Dames klasse 4), Alexander Suijkerbuijk (Heren klasse 4), Jennifer Schellekens (D3), Niels van Veggel (H3), Cheryl Harreman (D2), Joost Storchart (H2), Amy Bouwmeester (D1) en John Peterse (H1) met het winnen van de NK in hun klasse! 

Klik hier voor de volledige uitslag van de NK G-bowlen 2022.

Klik hier voor een artikel in het Brabants Dagblad.

Play Unified
Als Nederlandse Bowling Federatie zijn we er voor alle bowlers, dus ook de bowlers met een beperking. We vinden het belangrijk dat zij zich welkom voelen binnen onze sport en de sport hetzelfde kunnen beleven als alle andere bowlers. De uitwisseling tussen bowlers met en zonder beperking vinden we daarbij ook zeer waardevol en daarom is de NBF aangesloten bij de Play Unified campagne. Meer over deze campagne lees je hier.Alle prijswinnaars van de NK G-bowlen bij elkaar (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...

NBF doet mee aan actie Play Unified op de club

Begin 2022 lanceert Special Olympics Nederland ‘Play Unified op de club’ en wij als sportbond steunen deze campagne van harte. Een landelijke campagne om sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten.

Video: Clinic voor jeugd in het kader van NK in Eindhoven

Van 15 mei t/m 3 juli organiseren we de NK 2022 in Eindhoven. Dat evenement grijpen we aan om de bowlingsport én de Eindhovense Bowling Verening (EBV) onder de aandacht te brengen van de Eindhovenaren. Dinsdag 31 mei organiseerden we daarom een clinic.

Nederlandse kampioenen D-bowlen bekend

Zaterdag 4 juni werden de Nederlandse kampioenschappen D-bowlen 2022 gespeeld in Eindhoven. Het was voor het eerst dat deze kampioenschappen onder de vlag van de NBF werden georganiseerd.

Jeugd verdeelt nationale titels in Eindhoven

Zaterdag 25 juni was het de beurt aan de jeugd om de nationale titels in de Singles & Doubles Events te verdelen. In een warm Bowling Eindhoven zorgden de jongens en meisjes in de U12, U15 en U21 voor spectaculaire finales, wat uiteindelijk 12 nieuwe Nederlandse (Doubles) kampioenen opleverde!