NK 2022 in mei, juni & juli: Voor alle bowlers!

woensdag 23 maart 2022

Van 15 mei t/m 3 juli vinden de Nederlandse kampioenschappen 2022 plaats in Bowling Eindhoven. Alle leden van de NBF kunnen deelnemen aan deze Nederlandse kampioenschappen. De inschrijving opent op maandag 28 maart, om 12.00 uur.

Nieuwe stijl
In 2020 was het al de bedoeling om alle NK onder één dak te organiseren. Zo willen we alle leden dezelfde beleving bieden. Corona gooide roet in het eten. Nu, twee jaar later, wagen we een nieuwe poging, met alle vertrouwen dat we in mei, juni en juli NK kunnen organiseren zonder beperkingen! 

De opzet is in grote lijnen gelijk gebleven aan vorige seizoenen. Een wijziging die bij de Elite klasse is dat de deelnemers twee series van 8 games moeten bowlen om in aanmerking te komen voor een plek op de finaledag. De finaledagen voor Jeugd, Senioren en Elite worden op aparte dagen georganiseerd, om één reisbeweging minder te creeëren en alle finalisten de aandacht te kunnen geven die zij verdienen. 

Als gevolg van de lockdowns die tot januari nog actief waren, worden dit seizoen eenmalig geen regionale voorrondes georganiseerd voor de NK G-bowlen. Het event, waarmee we op 15 mei de NK 2022 aftrappen.

Daarna starten de voorrondes voor de Elite, Senioren en Jeugd, waarbij alle klassen tegelijk in actie komen. Met uitzondering van de pupillen. Voor hen is één serie gereserveerd op 19 juni, zodat zij voor het eerst kennis kunnen maken met het bowlen van Nederlandse kampioenschappen.

Op zaterdag 4 juni worden de NK georganiseerd voor onze leden met een auditieve beperking. Ben jij of ken jij een lid met een auditieve beperking, die op dit moment nog niet in het bezit is van een D-pas of een D-sportpas, neem dan contact met ons op via d-bowlen@nbfbowlen.nl.

Online inschrijving
M.u.v. de G-bowlers, kunnen alle leden vanaf maandag 28 maart om 12.00 uur hun voorkeursseries doorgeven via de online inschrijfmodule. Alle begeleiders van het G-bowlen worden persoonlijk aangeschreven en krijgen een inschrijfformulier toegestuurd om deelnemers op te geven.  

Klik voor meer algemene informatie én de informatie per klasse op onderstaande banner. 

Samen met onze partners Gemeente Eindhoven, Eindhovense Bowling Vereniging, ODIN Sportswear en de Nederlandse Loterij kijken we er naar uit om je in Eindhoven te mogen ontvangen. Als speler, coach, begeleider of toeschouwer! 


Misschien ook interessant...