Nieuwegeinse BV wint Stedenontmoeting 50+ in Volendam

maandag 30 oktober 2023

Zondag 29 oktober is de Stedenontmoeting 50+ gespeeld. We waren te gast in Bowling De Zedde in Volendam, waar de teams in een nieuw format de sportieve strijd met elkaar aangingen. Het team van de Nieuwegeinse BV kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus.

Spanning tot de laatste bal
Namens vijf verenigingen meldden zich zes teams in Volendam op zondagochtend. Erg jammer natuurlijk dat er niet meer animo was, maar voor de teams die er waren stond een mooie wedstrijd op het programma. In totaal werden 12 games bakerformat gebowld om te bepalen welke drie teams zich plaatsten voor de stepladder finale.

Door het team van BV Lelystad 1 werd het verschil in de twaalfde game gemaakt om zich te plaatsen voor de finale. Met 225 bowlden zij de hoogste game in de voorronde, wat hen een voorsprong van 9 pins gaf ten opzichte van BV Arnhem (2091 vs. 2082), dat vierde werd. BV Maarssen had nog 12 pins meer bij elkaar gespeeld (2103) en plaatste zich als tweede. De Nieuwegeinse BV plaatste zich als eerste voor de finale, met 2176.

In de eerste stepladder wedstrijd won BV Lelystad 1 overtuigend van BV Maarssen, het werd 195-158. In de finale wachtte de Nieuwegeinse BV en die finale werd er niet één van het hoogste niveau, maar wel één van de meeste spanning. Pas in het tiende frame werd de wedstrijd beslist in het voordeel van de Nieuwegeinse BV, het werd 149-147. Zo kroonde de Nieuwegeinse BV zich voor de derde keer in de geschiedenis tot kampioen Stedenontmoeting 50+.

Klik hier voor een overzicht van alle resultaten.

Foto v.l.n.r.: De teams van BV Lelystad 1, De Nieuwegeinse BV en BV Maarssen