Nieuwe Youth Euro Trophy gestart zonder Nederlands eremetaal

maandag 9 september 2019

In Southampton is in het weekend van 7 & 8 september een nieuw seizoen van de Youth Euro Trophy gestart, de Europese tour voor jeugd en jong senioren. Ondanks diverse goede prestaties vielen vielen er helaas geen landgenoten in de prijzen.

In Southampton is in het weekend van 7 & 8 september een nieuw seizoen van de Youth Euro Trophy gestart, de Europese tour voor jeugd en jong senioren. Ondanks diverse goede prestaties vielen vielen er helaas geen landgenoten in de prijzen.

Eerste stop
De Youth Euro Trophy (YET) doet in seizoen 2019-2020 zeven landen aan tijdens evenzoveel stops. Na de start in Engeland komt de tour nog langs België, Ierland, Frankrijk, Nederland, Denemarken en Zwitserland. De beste spelers over de gehele tour ontvangen nog een uitnodiging voor de finales in Berlijn, aan het einde van het seizoen.

Aan de YET doen al jaren ontzettend veel Nederlandse deelnemers mee en dat was ook in Southampton weer het geval. In diverse leeftijdscatergorieën kwam de jonge deelnemers in actie.

In de C-klasse was Nederland het beste vertegenwoordigd. Zowel Jurgen van der Vecht, Vincent Vluggen als Mike Bergmann behaalden de kwartfinales, maar dat was voor alle drie helaas ook direct het eindstation. De eindzege ging in die categorie naar Marcus Fisher Nielsen uit Denemarken.

Eén klasse daaronder wist Milan Scheffer zich via de desperado voor de kwartfinales te plaatsen, maar ook hij strandde bij de laatste 8. In de jongste klasse kwamen geen landgenoten in actie. In de klasse met de jong senioren kwamen de Nederlandse deelnemers helaas te kort voor een plek in de finaleronde.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.

Voor meer informatie over de YET 2019-2020 ga je naar yet-international.com. De volgende stop is eind oktober in België.

Foto: Een deel van de Nederlandse deelnemers aan het Red Rose Open (© https://www.facebook.com/RedRoseOpen/)

Misschien ook interessant...

WK Masters: Oranje leeuwen bijten van zich af, beloning blijft uit

De WK Masters. voor bowlers van 50 jaar of ouder, zitten erop. Nederland kwam gedurende de week steeds beter op stoom, maar kwam helaas net te kort voor de ultieme beloning voor het harde werken in de vorm van een medaille.

Europese jeugdkampioenschappen 2021 uitgesteld

De Europese jeugdkampioenschappen 2021, waarbij de NBF verantwoordelijk is voor de organisatie, zijn in overleg met alle betrokken partners uitgesteld. Gezien de huidige situatie in Europa met betrekking tot het coronavirus is het niet haalbaar om de kampioenschappen in maart & april te organiseren.

Back to Bowling Countdown - Week 2

Deze week is het in de Back to Bowling Countdown tijd voor de eerste challenge: NBF-partner ODIN Sportwear is benieuwd naar de verhalen achter jouw bowlingshirt(s). Doe mee en maak kans op een gloednieuw shirt voor jou en je teamgenoten!

Nieuw op de wedstrijdkalender: Junior Dutch Open

Dit seizoen wordt voor het eerst het Junior Dutch Open georganiseerd, een internationaal toernooi in Leiden voor spelers t/m 25 jaar. Het aantal inschrijvingen is inmiddels de 100 al gepasseerd, maar er is nog plek om je in te schrijven.