Nieuwe begeleidingsstaf voor EK jeugd bekend

woensdag 18 januari 2023

In april komt Team NL Bowling U18 in actie tijdens de Europese jeugdkampioenschappen in Oostenrijk. De 4 meisjes en 4 jongens worden tijdens deze EKJ begeleid door Anne Breems, Jord van Weeren en Bert Breems. 

Nieuwe begeleidingsstaf
Na de EKJ in 2022 namen toemalig bondscoaches Marieke de Jong en Peter van Zijp afscheid. Van het trio dat onze U18 enkele jaren begeleid had, bleef alleen Jord van Weeren over. Er moest dus vervanging gevonden worden en dat is gelukt met broer en zus Bert en Anne Breems uit Hoofddorp. 

"We zijn blij met deze nieuwe gezichten in onze begeleidingsstaf. Anne behoorde in haar jeugd bij de top van Nederland en weet dus wat daar gevraagd wordt van spelers en speelsters. Inmiddels werkt zij al enkele jaren als psychologe en ook die kennis komt van pas in haar rol. Anne gaat zich voornamelijk richten op de mentale begeleiding van de spelers en de samenwerking tussen spelers binnen een team. Minstens zulke belangrijke aspecten binnen onze sport als het technische en tactische gedeelte", aldus NBF-bureaumanager Jan Jaap van der Sar.

Hij vervolgt: "Voor hetgeen er op de baan gebeurt zijn we blij om Bert aan de staf toe te voegen. Samen met Jord focust hij zich op het technische en tactische deel en organiseren zij de coaching op de baan. Bert heeft de afgelopen jaren de volledige trainersopleiding doorlopen en is sinds enkele jaren in bezit van het NBF/EBF Level III diploma, wat hem de juiste bagage geeft om de jonge spelers beter te maken. Het gaat er nu om dat hij vlieguren op de baan gaat maken als bondscoach en ervaring opdoet op evenementen. Daarom ben ik extra blij dat Jord behouden is gebleven voor de staf, zodat de kennis en ervaring van de afgelopen jaren behouden blijft."

Road to Vienna
Anne, Bert & Jord maken onderdeel uit van een grotere begeleidingsstaf, die sinds dit seizoen met één landelijke jeugdselectie werkt aan de ontwikkeling van onze grootste talenten. Daarbij zijn ook Wendy Haak, Bep Klaassen-Van Persie, Edwin ten Brink en Ben van Spronsen betrokken. Die talentengroep van 19 talenten kwam afgelopen zaterdag weer bij elkaar voor een centrale bijeenkomst. De komende twee weken komen de spelers in actie tijdens het Junior Dutch Open, waarna de selectie voor de EKJ 2023 in Wenen bekend wordt gemaakt.

De talentengroep blijft vervolgens intact, zodat we ook met de spelers die niet naar de EKJ gaan blijven doorwerken aan de ontwikkeling. De EKJ-selectie focust zich daarbij de komende weken op de EKJ-voorbereiding, voordat die kampioenschappen begin april van start gaan.

Wij wensen Anne & Bert veel succes en plezier in hun nieuwe rol. Ben jij benieuwd hoe het Nederlands team het er in 2023 vanaf brengt, volg het team dan via @teamnlbowling op Instagram en/of Facebook.De talentgroep doet een warming-up voorafgaand aan de training van 14 januari in Volendam (klik voor vergroting)

Misschien ook interessant...