Nieuw online voorzitters overleg op maandag 21 september

woensdag 16 september 2020

A.s. maandag 21 september nodigen wij de voorzitters van alle aangesloten verenigingen van harte uit voor een nieuw online overleg. Het seizoen is dan drie weken onderweg en het is goed om met elkaar de stand van zaken door te nemen.

A.s. maandag 21 september nodigen wij de voorzitters van alle aangesloten verenigingen van harte uit voor een nieuw online overleg. Het seizoen is dan drie weken onderweg en het is goed om met elkaar de stand van zaken door te nemen.

Online ontmoeting voorzitters
In tijden van corona wordt aanpassingsvermogen van ons gevraagd. De afgelopen maanden hebben onze leden al op diverse manieren aangetoond over een flinke dosis van dit aanpassingsvermogen te beschikken. Een voorbeeld is de overleggen met voorzitters van alle bowlingverenigingen die online werden gevoerd. In een periode waarin het niet mogelijk was om elkaar fysiek te ontmoeten, het verenigingsleven stil lag en de bondsvergadering in juni niet door kon gaan, bood de online ontmoeting uitkomst om met elkaar in gesprek te blijven en van elkaar te leren.

De bijeenkomsten, waar de eerste keer 50+ voorzitters aanwezig waren en de tweede keer 30+ voorzitters, werden door alle betrokkenen als zeer prettig en waardevol ervaren. Daarom willen we hier mee door gaan, ook nu het seizoen begonnen is waarin bowlen weer mogelijk is.

Meld je aan!
Voor de organisatie van deze online ontmoetingen, maken we gebruik van het programma Microsoft Teams. Binnen dat programma is er een afgesloten kanaal voor alle voorzitters. Op dit moment zijn er al ruim 50 voorzitters of vervang bestuursleden aangemeld.

Ben jij voorzitter, maar heb jij je nog niet aangemeld? Doe dat dan alsnog en schuif a.s. maandag digitaal aan. Stuur een mail naar Jan Jaap van der Sar en dan maken we de aanmelding in orde. Stuur Jan Jaap ook een e-mail wanneer je vooraf al vragen en/of onderwerpen hebt die je graag wilt bespreken tijdens het overleg.

Bijpraten en kennis uitwisselen
Namens de NBF schuiven naast Jan Jaap van der Sar ook NBF-voorzitter Bob Schut en andere NBF-bestuursleden aan. Zij praten je bij over de stand van zaken in het land, de ervaringen na de NK 2020 eerder deze maand en de plannen voor o.a. de Nationale Trio Leagues. De NBF is benieuwd naar de situatie bij alle verenigingen en hoe er gestart is met het nieuwe seizoen! Het is daarbij altijd interessant om van elkaar te leren en nieuwe ideeën op te doen hoe om te gaan met deze coronacrisis.

NBF Voorzitters overleg
Het overleg wordt georganiseerd in MS Teams en gaat om 19.30 uur van start. We willen vervolgens iedere 3 maanden zo'n overleg inplannen. Indien de situatie in het land daarom vraagt kan tussendoor een extra overleg ingepland worden.

Kan je vraag en/of opmerking niet wachten tot maandag, stuur ons dan een mail via info@nbfbowlen.nl en we nemen zo snel mogelijk contact op.

Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Binnensport per 19 mei toegestaan, ga in gesprek met ondernemer

Maandag 17 mei gaf demissionair minister De Jonge groen licht voor de aangekondigde versoepelingen die horen bij stap 2 van het openingsplan. Dit betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties, weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte. Dit biedt mogelijk perspectief voor bowlers om weer te gaan trainen.

D-bowlen: Competitie start zaterdag 5 oktober

Zaterdag starten ook de bowlers van de KNDSB, de dovensportbond, aan hun competitie van dit seizoen. Sinds 2018 werkt de NBF samen met de KNDSB, ter promotie van de bowlingsport onder mensen met een auditieve beperking.

Sportakkoord centraal tijdens online verenigingsoverleg 9 januari

We starten het nieuwe jaar direct met een online verenigingsoverleg, gratis toegankelijk voor bestuursleden van alle aangesloten verenigingen. Tijdens het overleg van 9 januari vertellen we jullie wat het Sportakkoord is en welke kansen dit jouw vereniging de komende jaren biedt.

Update coronavirus: Wedstrijden en toernooien weer toegestaan, ook buiten eigen centrum

Per direct is het weer toegestaan om wedstrijden en toernooien te organiseren en te spelen buiten je eigen centrum. Er is nog wel een aantal voorwaarden waarmee we rekening moeten houden.