Nederlandse Loterij verhoogt bijdrage aan sport

zaterdag 25 april 2020

De Nederlandse Loterij heeft in 2019 haar omzet, resultaat en afdracht opnieuw zien stijgen. Daardoor kan de loterij-organisatie de financiële bijdrage aan sport en goede doelen substantieel verhogen. De NBF bedankt de Nederlandse Loterij voor haar structurele bijdrage aan de bowlingsport.

De Nederlandse Loterij heeft in 2019 haar omzet, resultaat en afdracht opnieuw zien stijgen. Daardoor kan de loterij-organisatie de financiële bijdrage aan sport en goede doelen substantieel verhogen. De NBF bedankt de Nederlandse Loterij voor haar structurele bijdrage aan de bowlingsport.

Naast het uitkeren van prijzengeld, gaat vrijwel het gehele resultaat van Nederlandse Loterij in de vorm van afdracht naar de Nederlandse sport via NOC*NSF, naar 18 goede doelen op het gebied van gezondheid, beweging en welzijn en naar de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën. In 2019 is deze afdracht gestegen naar 173,1 miljoen euro. Dit bedrag wordt verdeeld onder de aandeelhouders:

  • NOC*NSF ontvangt 46,4 miljoen euro
  • 18 goede doelen ontvangen gezamenlijk 17,6 miljoen euro
  • De Nederlandse Staat ontvangt 109,1 miljoen euro
In 2018 was de afdracht aan de aandeelhouders 161,2 miljoen.

Trots op onze bijdrage aan de sport en goede doelen
Niels Onkenhout, CEO van Nederlandse Loterij laat weten: “Jaarlijks gaat vrijwel het gehele resultaat van Nederlandse Loterij naar de Nederlandse sport, goede doelen en naar de samenleving via het ministerie van Financiën. Onze medewerkers, winkeliers en andere partners zetten zich dagelijks in om die jaarlijkse bijdrage mogelijk te maken. We zijn er trots op dat we over 2019 ruim 173 miljoen euro mogen teruggeven in de vorm van deze afdracht.” Arjan de vries, directeur NBF, bedankt de Nederlandse Loterij namens alle bowlers en leden van de NBF: "Voor ons is dit geld van groot belang. De structurele subsidie maakt een betaalbaar lidmaatschap mogelijk. Daar profiteren we allemaal van."Speel mee met de Koningsdagtrekking en steun de sport
Bowlers die de Nederlandse sport een warm hart toedragen, doen mee met de Koningsdagtrekking. De Nederlandse Loterij draagt een deel van de opbrengst van de koningsdagloten weer af aan de sport. Op die manier steun jij de Nederlandse bowlingsport ook.

Misschien ook interessant...

Nieuwegeinse BV wint Stedenontmoeting 50+

De Stedenontmoeting 50+ is gewonnen door de Nieuwegeinse BV. In Heerhugowaard bleven zij in de finale BV Maarssen en BV Heiloo voor. Het is na de winst in 2017-2018 de tweede SO 50+ titel voor de Nieuwegeinse BV.

Bestuur ESBC Nederland uitgebreid met twee nieuwe leden

Met Frans Middag en Ernst Jan Bodemann heeft het ESBC bestuur de twee versterkingen gevonden waar het naar op zoek was. Het bestuur bestaat naast voorzitter Lia Fievet, pennigmeester Frans Wagemakers en secretaris Adrie Janssen uit vijf personen.

100% score Team Bowltech in NTL Eredivisie

Tijdens de NTL speeldag van 20 maart heeft Team Bowltech in de Eredivisie het maximaal aantal van 22 punten behaald. Alle wedstrijden werden gewonnen én ze hadden de hoogste total pinfall. Het gat met koploper Tilburg Dolphins is hiermee verkleind tot 4 punten.

Eerste nationale titels van het seizoen verdeeld in Tilburg

Tijdens de Nederlandse kampioenschappen 50+ Handicap zijn de eerste nationale titels van dit seizoen verdeeld. Linda van Kerckhove, Cathrien Bosch - Nikkels, Ria Duivenvoorden, Nico van Zuilen, Jan Passies en Leo Smit wonnen allen NK-goud!