Nederlands team klaar voor EK 50+ in Oostenrijk

zaterdag 25 januari 2020

De voorbereidingen zitten erop, zondag beginnen de Europese kampioenschappen 50+ in Wenen. Voor de eerste keer in een nieuwe opzet, met Nederland vertegenwoordigd door vier dames en vier heren.

De voorbereidingen zitten erop, zondag beginnen de Europese kampioenschappen 50+ in Wenen. Voor de eerste keer in een nieuwe opzet, met Nederland vertegenwoordigd door vier dames en vier heren.
Nieuwe opzet
Al jaren kennen we Europese kampioenschappen 50+ waarvoor vrije inschrijving geldt. Nederland is hier de laatste jaren altijd goed vertegenwoordigd en boekt er regelmatig succes. Die EK worden dit seizoen ook weer georganiseerd, eind juni in Berlijn. Vanaf dit seizoen komt daar echter een ander EK 50+ bij: die voor standaard teams van vier dames en vier heren, zoals we dat ook kennen bij de jeugd, de dames en de heren.

ESBC Nederland, verantwoordelijk voor de uitvoering van activiteiten voor 50-plussers onder de vlag van de NBF, heeft deze eerste editie van het event direct aangegrepen om een selectieprocedure te organiseren, om tot het team van 8 te komen. Dat team heeft een periode van voorbereiding achter de rug en is inmiddels al enkele dagen in de Oostenrijkse hoofdstad, waar de EK morgen van start gaan. En het Nederlands team is er klaar voor!


Selectie
Het team, dat begeleid wordt door Lia Fievet en Frans Wagemakers, bestaat uit de volgende spelers: Inge Hazeleger, Sonja Pannen, Marja van Dijk-Uittenboogaard, Simone van Aalsburg, Ron van den Bogaard, Jack Edelaar, Nico Thienpondt en Geert-Jan van Baest.

Programma
Na official practice en de openingsceremonie op zaterdag 25 janauri beginnen de EK met het Doubles Event. De heren trappen zondag af, de dames volgen maandag, waarna direct de finales worden gespeeld. Het Team Event staat dinsdag en woensdag op het programma, waarna donderdag (heren) en vrijdag (dames) het Singles Event gespeeld wordt. De beste individuele spelers over de gehele week spelen zaterdag het afsluitende Team Event.

De EK zijn op diverse plekken online te volgen. Op onze EK 50+ webpagina hebben we de handiste links voor je verzameld. Klik hier om de pagina te bezoeken.

Via deze weg wensen wij het team veel succes toe en mooie resultaten!

Misschien ook interessant...

100% score Team Bowltech in NTL Eredivisie

Tijdens de NTL speeldag van 20 maart heeft Team Bowltech in de Eredivisie het maximaal aantal van 22 punten behaald. Alle wedstrijden werden gewonnen én ze hadden de hoogste total pinfall. Het gat met koploper Tilburg Dolphins is hiermee verkleind tot 4 punten.

Alle centra open, wedstrijden binnen de vereniging toegestaan

Vanaf 5 juni mogen alle bowlingcentra in Nederland weer open! Een moment waar we lang naar uit hebben gekeken. Daarnaast zijn meer versoepelingen die dag ingegaan. Zo is het toegestaan om binnen de eigen vereniging onderlinge wedstrijden te spelen.

Chat met FIER: online hulp bij grensoverschrijdend gedrag

Vanuit NOC*NSF en sportbonden wordt er alles aan gedaan om grensoverschrijdend gedrag terug te dringen en om goede hulp te bieden. Eén van de hulpmiddelen is de nieuwe chatbox FIER. Sporters en bestuurders kunnen hier (anoniem) chatten met een professionele hulpverlener. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving.

Terugblik online verenigingsoverleg 18 januari

Dinsdag 18 januari waren ruim 30 verenigingen aanwezig bij een nieuw online verenigingsoverleg. We blikken kort terug op dit overleg met verenigingsbesturen.