Nederlands succes op het EK D bowlen in België

zaterdag 17 augustus 2024

Het Europees Kampioenschap D-bowlen in Wemmel, België, is succesvol verlopen voor zowel het Nederlandse dames- als herenteam, die werden uitgezonden door de KNDSB. Het damesteam schreef geschiedenis door een nieuw Nederlands record te vestigen, terwijl het herenteam de bronzen medaille in de wacht sleepte.

De Nederlandse dames wisten op woensdag 14 augustus een historische prestatie neer te zetten door het Nederlands record te verbreken. Dit record stond sinds 1990 op naam van een team dat destijds speelde in Malmö, Zweden. In de eerste game behaalden de Nederlandse dames een teamscore van 940 pins, wat neerkomt op een gemiddeld van 188 pins per persoon. Dit overtrof ruimschoots het vorige record van 829 pins. Over drie games wisten de dames een totale pinfall van 2514 te behalen, wat een gemiddelde van 838 pins per game is. Dit was wederom hoger dan het vorige record van 2385 pins. Ook over zes games wisten de dames met een totaal van 4677 pins het vorige record van 4667 pins net te overtreffen. Deze prestatie zal op de eerste competitiedag van het seizoen 2024/2025 worden beloond met een oorkonde voor alle speelsters.

Het herenteam behaalde een dag later, op 15 augustus, ook groot succes door in het teamevent de bronzen medaille te veroveren. Met een totaalscore van 5342 pins, wat neerkomt op een gemiddelde van 178,07 pins per persoon, plaatste het team zich als derde voor de finales. In de halve finale moesten de Nederlandse heren het opnemen tegen Oekraïne, dat als tweede was geplaatst met een score van 5893 pins. Helaas bleek Oekraïne te sterk en moesten de Nederlandse heren genoegen nemen met het brons. In de andere halve finale won Duitsland van België, waarna Oekraïne in de finale het goud veroverde door Duitsland te verslaan.

Graag feliciteren we de gehele delegatie met deze prestaties.

Lees ook 'Europees Kampioenschap D Bowlen in Wemmel van start'

Misschien ook interessant...