Nederlanders succesvol tijdens YET Finals

zondag 21 mei 2023

Donderdag 18 mei werden in Wommelgem (België) de finales van de Youth Euro Trophy (YET) gespeeld. Inmiddels geheel volgen traditie werd er door onze jeugdige landgenoten goed gepresteerd!

Winst voor Tribulet, Scheffer en Vluggen
De Youth Euro Trophy is een tour langs diverse stop door heel Europa, voor jeugd en jong senioren t/m 25 jaar. Per stop zijn punten te verdienen voor de ranking, op basis waarvan deelnemers zich kunnen plaatsten voor de finales. In zeven categorieën werd vervolgens gestreden om de eindzege.

Bij de meisjes U16 werden 7 games Round Robin gespeeld en een "bonus position round", waar nog flink wat punten te verdienen waren. Met een totaal aantal punten van 1575 was Veerle Tribulet de beste, in een finale zonder landgenoten. 

Bij de jongens U19 was Nederland breder vertegenwoordigd. Omdat er minder finalisten waren, werden in deze klasse 6 games gebowld. Onder aan de streep bleek dat Milan Scheffer met afstand de beste was! Jeroen Schokker eindigde 4e, Niels Meilink 5e en Tim Appelman 6e.

In de U25 bij de jongens was Vincent Vluggen de beste. Hij wist uiteindelijk de Schot Euan Coote voor te blijven met 26 punten verschil. In dezelfde finale werd Brent de Ruiter 3e, Pim van 't Hoog 5e, Sander Kremer 6e en Mitchel Klok 7e.

Nog meer Nederlandse finalisten
In drie klassen zetten Nederlanders een prachtige kroon op hun seizoen, maar ook in de andere klassen werden mooie prestaties neergezet. Zo werd Beaudine Kriele tweede bij de meisjes U25, voor Beejée Westerdijk (3e), Sjoanita Brommer (4e) en Mylène Mulder (6e). In de categorie U13 speelden jongens en meisjes gemixt, al bestond de finale enkel uit jongens. Radin Alizade werd 3e in deze klasse, voor o.a. Xavi van Diest op de zesde plek. Als enige Nederlander in de categorie jongens U16 werd Milan Kunst 5e.

We feliciteren alle spelers met deze mooie resultaten! Een overzicht van alle uitslagen en meer foto's vind je hier.
Foto: Een deel van de Nederlandse finalisten, met o.a. Vluggen (staand midden), Scheffer (staand rechts) en Tribulet (gehurkt, 2e van links)

Misschien ook interessant...