Nederlanders scores goed tijdens YET-stop Nederland

woensdag 1 februari 2023

Zondag 29 januari vonden in Bison Bowling Haarlem de finales plaats van het Junior Dutch Open, het internationale jeugdtoernooi in Nederland dat onderdeel uitmaakt van de Youth Euro Trophy (YET). Twee landgenoten gingen er in hun klasse met de winst vandoor.

Winst voor Beverdam en Alizade
Bij de jongste jeugd was Radin Alizade de beste. In een best-of-3 finale rekende hij met 2-0 af met Saga Johansson uit Zweden. Bij de jong volwassenen was Mathijs Beverdam de beste. Hij won in een spannende finale met 2-1 van Chris Thomson-Nairne uit Schotland. In dezelfde categorie werd Oedo Wijma knap vierde.

Meer Nederlandse finalisten
Nog één Nederlander wist de finale te halen: Vince van der Loo stond daarin bij de junioren tegenover Oosterbuur Zeno Janssen. Het werd een spectaculaire finale, waarbij beide talenten elkaar weinig cadeau gaven. Uiteindelijk kwam Janssen toch als winnaar bovendrijven en moest Van der Loo genoegen nemen met de tweede plaats. 

Na de voorrondes ging per klasse de top 9 door. Bij de jong volwassenen wist Sjoanita Brommer uiteindelijk 5e te worden, Beejée Westerdijk werd 6e, Brent de Ruiter 7e, Mitchel Klok 8e en Vincent Vluggen 9e. Bij de junioren werd Robin van Dokkum 7e.

Bij de aspiranten wist alleen Floris Dollevoet de finaleronde te halen. Hij werd daarin ook 7e. Bij de jongste jeugd wist zijn broertje Lucas 9e te worden.

Voor een overzicht van alle uitslagen ga je naar juniordutchopen.com.


Onderstaande foto's zijn gemaakt door Thomas Bakker. Klik voor vergroting.


Cat. 4 met winnaar Beverdam, Wijma, Brommer & Westerdijk


Cat. 3 met Van der Loo


Cat. 2 met Dollevoet


Cat. 1 met winnaar Alizade

 

Misschien ook interessant...