Nederlanders scores goed tijdens YET-stop Nederland

woensdag 1 februari 2023

Zondag 29 januari vonden in Bison Bowling Haarlem de finales plaats van het Junior Dutch Open, het internationale jeugdtoernooi in Nederland dat onderdeel uitmaakt van de Youth Euro Trophy (YET). Twee landgenoten gingen er in hun klasse met de winst vandoor.

Winst voor Beverdam en Alizade
Bij de jongste jeugd was Radin Alizade de beste. In een best-of-3 finale rekende hij met 2-0 af met Saga Johansson uit Zweden. Bij de jong volwassenen was Mathijs Beverdam de beste. Hij won in een spannende finale met 2-1 van Chris Thomson-Nairne uit Schotland. In dezelfde categorie werd Oedo Wijma knap vierde.

Meer Nederlandse finalisten
Nog één Nederlander wist de finale te halen: Vince van der Loo stond daarin bij de junioren tegenover Oosterbuur Zeno Janssen. Het werd een spectaculaire finale, waarbij beide talenten elkaar weinig cadeau gaven. Uiteindelijk kwam Janssen toch als winnaar bovendrijven en moest Van der Loo genoegen nemen met de tweede plaats. 

Na de voorrondes ging per klasse de top 9 door. Bij de jong volwassenen wist Sjoanita Brommer uiteindelijk 5e te worden, Beejée Westerdijk werd 6e, Brent de Ruiter 7e, Mitchel Klok 8e en Vincent Vluggen 9e. Bij de junioren werd Robin van Dokkum 7e.

Bij de aspiranten wist alleen Floris Dollevoet de finaleronde te halen. Hij werd daarin ook 7e. Bij de jongste jeugd wist zijn broertje Lucas 9e te worden.

Voor een overzicht van alle uitslagen ga je naar juniordutchopen.com.


Onderstaande foto's zijn gemaakt door Thomas Bakker. Klik voor vergroting.


Cat. 4 met winnaar Beverdam, Wijma, Brommer & Westerdijk


Cat. 3 met Van der Loo


Cat. 2 met Dollevoet


Cat. 1 met winnaar Alizade

 

Misschien ook interessant...

Vincent Vluggen wint Bowl for Fun Youth Open

Zondag 9 oktober werden de finales gespeeld van de eerste editie van het Bowl for Fun Youth Open in Langen, Duitsland. Het toernooi maakt onderdeel uit van de Youth Euro Trophy, de Europese tour voor jeugd en jong senioren.

Nederlanders succesvol tijdens YET Finals

Donderdag 18 mei werden in Wommelgem (België) de finales van de Youth Euro Trophy (YET) gespeeld. Inmiddels geheel volgen traditie werd er door onze jeugdige landgenoten goed gepresteerd!

Keizer en De Ruiter succesvol in Youth Euro Trophy

Zondag 30 oktober zijn de finales gespeeld van het 26e JIC Sinjoor International Youth Tournament in Wommelgem, België. Aan het toernooi doen vaak veel landgenoten mee en dat was ook dit jaar het geval. Met in twee klassen een winnaar uit Nederland: Anouk Keizer & Brent de Ruiter waren allebei de beste in hun leeftijdsklasse.

Beaudine Kriele wint YET Denemarken

Tijdens de Koge Youth Masters 2022 in Denemarken kwamen diverse jeugdige landgenoten in actie. Beaudine Kriele (19) presteerde het beste met winst in haar mixed klasse.