NBF doet mee aan actie Play Unified op de club

vrijdag 15 april 2022

Begin 2022 lanceert Special Olympics Nederland ‘Play Unified op de club’ en wij als sportbond steunen deze campagne van harte. Een landelijke campagne om sporters met en zonder verstandelijke beperking samen te laten sporten.


Op de club dagen de G-sporters hun clubgenoten uit voor een Play Unified sportactiviteit onder leiding van een trainer of topbowler van de club. Het belooft:

· onvergetelijk; samen sporten
· leerzaam; sporttechnische vaardigheden leren
· leuk; andere leden van de club ontmoeten
· gezellig; veel plezier met elkaar beleven

Met als doel om structureel Play Unified activiteiten op de banen tussen G-sporters en de overige leden te creëren.

Het streven is om op zoveel mogelijk sportclubs in Nederland een Play Unified activiteit te laten plaatsvinden, waar G-sporters hun clubgenoten uitdagen voor een sportactiviteit. Dit kan een mixed training zijn, een mixed wedstrijdje, een mixed deelname aan een clubtoernooi, een clinic tijdens de afsluiting van het seizoen, etc. Dit alles onder begeleiding van een topcoach of -sporter van de eigen club.

Grote WIN-actie
Deelnemende clubs aan deze Play Unified actie, maken kans op hele mooie prijzen. Voor de meest actieve club stellen wij als sportbond een Mixed Play Unified clinic beschikbaar die wordt gegeven door leden van Team NL Bowling. Maar er zijn meer prijzen te winnen voor de club en de deelnemende teams. Kijk hiervoor op: playunified.nl.

Planning
De Play Unified op de club Grote WIN-actie loopt tot maandag 6 juni 2022. Alle winnaars van deze Grote WIN-actie worden bekend gemaakt op zaterdag 11 juni tijdens de Special Olympics Nationale Spelen, die plaatsvinden van 10 tot 12 juni 2022 in Twente. Dit is het grootste nationale sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking.

Hoe meer clubs deelnemen aan Play Unified op de club, hoe meer clubs geïnspireerd raken en hoe groter het succes zal zijn op weg naar een inclusievere sportwereld. Een sportwereld waar G-sporters nog meer onderdeel zijn van hun club en iedereen van elkaar leert.

Check Play Unified op de club voor meer informatie en meld jouw club aan voor de Play Unified-kit.

Laten we door middel van onze mooie sport ervoor zorgen dat iedereen met trots onderdeel is van hun club.
 

Misschien ook interessant...