NBF Christmas Challenge even op pauze

woensdag 16 december 2020

Week 2 van de NBF Christmas Challenge was net een dag onderweg toen we de challenge samen met de centra en Lanetalk op pauze hebben moeten zetten als gevolg van de nieuwe maatregelen i.v.m. het coronavirus.

Week 2 van de NBF Christmas Challenge was net een dag onderweg toen we de challenge samen met de centra en Lanetalk op pauze hebben moeten zetten als gevolg van de nieuwe maatregelen i.v.m. het coronavirus.

Van uitstel komt geen afstel
De NBF Christmas Challenge, een initiatief van de NBF en Lanetalk, i.s.m. negen verschillende centra in Nederland, ging op 7 december van start. De kwalificatie liep tot de kerst, waarna een finale gepland stond op 3 januari in het nieuwe jaar. Helaas maakt de lockdown dat we de challenge nu hebben moeten pauzeren tot het moment dat er weer gebowld mag worden. Want dan willen de challenge direct hervatten en iedereen nog twee weken de kans geven zich in de top 12 te spelen.

Een perfecte start
De eerste 8 dagen kwamen al 90+ verschillende deelnemers in actie, verdeeld over de negen centra. Niet iedereen maakte de poging af, waardoor we nu 76 deelnemers terugvinden op het Leaderboard. Zij kwamen samen al meer dan 200 keer in actie om een highscore neer te zetten. Momenteel gaat Elco Gorter aan de leiding met 528. Hij staat daarmee net boven Remy Wieffer, die op de eerste dag van de challenge direct goed was voor een perfect game! Zijn totaal kwam uiteindelijk uit op 517, goed voor een voorlopige tweede plaats. Ook terug te vinden in de top, op plek 4 om precies te zijn: Nederlands kampioen Elite 2020 Mike Bergmann. Hij daagde je al uit om de uitdaging met hem aan te gaan.

Meer weten over de NBF Christmas Challenge, klik hier.

Zodra we weer mogen bowlen hervatten we de challenge, wellicht met meer dan negen centra aangesloten.

Misschien ook interessant...

Ontdek de mogelijkheden met Lanetalk

Vrijdag 11 juni deelden we een nieuwe challenge in het kader van de Back to Bowling Countdown, dit keer van onze scoringpartner Lanetalk. Hoog tijd om je eens bij te praten over de mogelijkheden die Lanetalk jouw biedt.

U18 bondscoach Van Weeren genomineerd voor Leids sportcoach van het jaar

De gemeente Leiden en de Leidse Sport Federatie organiseren jaarlijks de uitreiking voor de Leidse Sportprijzen. Jord van Weeren, bondscoach van Team NL Bowling U18, is genomineerd voor Sportcoach van het jaar!

D-bowlen: Competitie start zaterdag 5 oktober

Zaterdag starten ook de bowlers van de KNDSB, de dovensportbond, aan hun competitie van dit seizoen. Sinds 2018 werkt de NBF samen met de KNDSB, ter promotie van de bowlingsport onder mensen met een auditieve beperking.

Deadline om toernooien aan te melden voor seizoen 2021-2022 verplaatst naar 1 maart

We zijn positief ingesteld en gaan er dus vanuit dat we vanaf september 2021 weer een volledig én volwaardig seizoen kunnen organiseren. Toernooiorganisatoren en verenigingen kunnen nu hun toernooien voor 2021-2022 aanmelden. I.v.m. de huidige lockdown hebben we de deadline verplaatst naar 1 maart.