Nationale Trio Leagues gaan door

woensdag 17 november 2021

We krijgen deze week veel vragen over de nieuwe maatregelen. Begrijpelijk, het is weer zoeken wat er voor onze sport wel en niet mogelijk is. Zo krijgen we ook enkele vragen over doorgang van de Nationale Trio Leagues, waarvan aankomend weekend een speelronde op de kalender staat.

We krijgen deze week veel vragen over de nieuwe maatregelen. Begrijpelijk, het is weer zoeken wat er voor onze sport wel en niet mogelijk is. Zo krijgen we ook enkele vragen over doorgang van de Nationale Trio Leagues, waarvan aankomend weekend een speelronde op de kalender staat.

De Nationale Trio Leagues gaan door. Vanaf het begin van de coronacrisis probeert de NBF alle landelijke maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. Op dit moment is sporten in heel Nederland toegestaan, zonder enige reisbeperking. In het sportprotocol van NOC*NSF staat alleen dat je voor en na het sporten de 1,5 meter afstand in acht moet nemen, dat er controle moet plaatsvinden op het Coronatoegangsbewijs (CTB) én dat er geen toeschouwers bij aanwezig mogen zijn. We vragen dan ook aan alle betrokkenen zich hier zoveel mogelijk aan te houden. Ook hebben wij deze week een gezamenlijk schrijven verstuurd met de Nederlandse Vereniging voor Bowlingondernemers, waarin we ondernemers oproepen om de controleplicht op een CTB te handhaven, al dan niet in samenwerking met de bowlingvereniging of het thuisspelende team. Zo blijven we met elkaar op een verantwoorde manier onze sport beoefenen binnen de maatregelen die momenteel van kracht zijn in heel Nederland.

Huisleagues
Tijdens het online verenigingsoverleg van maandag 15 november, waarbij zo'n 20 verenigingen aanwezig waren, bleek dat de meerderheid van de verenigingen in overleg met de ondernemer en/of de gemeente de mogelijkheid heeft om de huisleagues te continueren, soms ook na 20.00 uur. Ook zijn er centra die hebben besloten om 20.00 uur te sluiten of verenigingen die hebben besloten om de league de komende drie weken stil te leggen. Het is jammer dat de mogelijkheden niet voor alle verenigingen gelijk zijn. Het standpunt van de NBF is dat waar mogelijk gebowld kan worden, binnen de richtlijnen en met toestemming van de autoriteiten, dat vooral doorgezet moet worden.

We rekenen erop dat alle bowlers, bestuurders en ondernemers hun verantwoordelijkheid nemen om de sport in een veilige omgeving te blijven organiseren.

Zie ook: Update coronavirus: Drie weken sluitingstijd van 20.00 uur voor horeca (15 nov. 2021)

Misschien ook interessant...

Nederlanders presteren goed in Europa

Het afgelopen weekend is door Nederlanders goed gepresteerd tijdens internationale toernooien. Tijdens het YET-toernooi in België werd zelfs vijf keer goud gewonnen.

Geweldig resultaat voor Nederlanders tijdens ESBC kampioenschappen

Tijdens de ESBC kampioenschappen in Berlijn zijn door meerdere Nederlanders medailles gewonnen, met Ron van den Bogaard als meest succesvolle speler: Hij won goud, zilver en brons.

Back to Bowling Countdown - Week 1

In de eerste Back to Bowling Countdown staat het item Strike @ Home centraal, waarvoor we 10 leden bezochten om bij te praten en te kijken of zij het bowlen nog een beetje in de vingers hebben. Deze week: De 67-jarige Jan Schummelketel.

Nederlanders succesvol in het buitenland

Afgelopen weekend stonden er diverse toernooien op de kalender, waaronder twee internationale. Brent de Ruiter ging in Denemarken met de eindzege aan de haal, terwijl Wim van der Veen de beste was in Duitsland.