Nationale Trio Leagues 2021-2022 beslist

zondag 12 juni 2022

Met uitzondering van de Eredivisie werden zondag 12 juni alle Nationale Trio Leagues afgesloten met de laatste speeldag, alle kampioenen zijn nu definitief bekend! En wat zijn we blij dat er weer kampioenschappen gevierd kunnen worden na de gebroken seizoenen door corona.

Laatste speeldag
Het is toch gelukt, met inzet van alle teams, bowlingcentra en natuurlijk de onmisbare wedstrijdleiders, om dit seizoen tot 8 speeldagen te komen. Zondag stond daarvan de laatste op het programma, m.u.v. de Eredivisie. Die ontknoping vindt zondag 19 juni plaats, i.v.m. de EK heren.


De titel in de 1e divisie A kon Noordzee Bowling al enkele speeldagen niet meer mislopen. Ook tijdens de laatste speeldag in Heerhugowaard liet het team uit Julianadorp zien waarom zij de terechte kampioen zijn: Wederom werd het maximale aantal van 22 punten behaald, door 6 overwinningen en 4 pins voor de hoogste total pinfall.

In de 1e divisie B heeft Tilburgs Dolphins 2 er alles aan gedaan om het gat van 6 pins met koploper Dollie's Bowling goed te maken, ook de onderlinge wedstrijden werden gewonnen, maar in wedstrijd 5 liet het team één steekje vallen, waardoor Dollie's Bowling met 2 punten verschil het kampioenschap en promotie naar de Eredivisie heeft behaald. Het team van captain Daniel Dol behaalde in totaal 128 punten dit seizoen. 

Spanning in 2e divisies
De strijd om het kampioenschap in de 2e divisie A was vooraf het spannends, met maar liefst 3 teams op 1 punt verschil. Groenveld Vastgoed had in de voorgaande 7 speeldagen 1 punt voorsprong op zowel Garant Klus als Verfhuis Frank Scheffer opgebouwd. In Leiden pakte het thuisvoordeel voor Verfhuis Frank Scheffer uiteindelijk het beste uit. Vijf van de zes wedstrijden werden gewonnen en met 4 pins voor de beste total pinfall werd de speeldag met 19 punten gewonnen, wat genoeg was om de achterstand op Groenveld Vastgoed goed te maken. Ook Garant Klus ging er nog overheen en werd uiteindelijk tweede.

Ook in de 2e divisie B kon in eigen huis een feestje gevierd worden door de kampioen: Knijn team 1 was vooraf al vrijwel zeker van de titel, maar liet niets aan het toeval over door ook de laatste speeldag te winnen. Teamcaptain Ron van den Bogaard, als bondscoach net één dag terug uit Helsinki waar het Nederlands team Europees kampioen werd, nam het team zelf op sleeptouw door te starten met 268 & 288 games. Die laatste game was direct de hoogste game deze speeldag. Twee dagen na de EK-titel als coach, nu dus ook het NTL-kampioenschap als speler binnen gehaald. Daarmee lijkt Van den Bogaard in vorm voor de aankomende ESBC kampioenschappen in Berlijn.

In de 2e divisie C ging de titel naar Boxcomplex. Het team van BV Oosterhout kende niet de beste speeldag, maar de voorsprong die al was opgebouwd was ruim voldoende om de titel veilig te stellen. 

In de 2e divisie D heeft Groenestein Multi Diensten op de laatste dag toegeslagen. Het team begon de speeldag met 4 punten achterstand op koploper Vippies. Door alle 6 de wedstrijden te winnen en de 4 punten voor beste total pinfall te pakken scoorde het team van BV Leusden maximaal en ging het ruim over Vippies heen om het kampioenschap voor zich op te eisen.

3e divisies
De meeste spanning in de 3e divisies was al weg door koplopers die een flinke voorsprong hadden opgebouwd. In de 3e divisie A behaalde BC Harderwijk 2 nog maar eens het maximale aantal van 22 punten en om het kampioenschap extra glans te geven. Hetzelfde scenario voltrok zich in de 3e divisie B, waar Ocean's 6 de titel heeft gewonnen met 161 punten! De titel in de 3e divisie C ging naar Rock 'n Bowlers en Triple S was dit seizoen het beste team in de 3e divisie D.

Klik hier voor een overzicht van alle eindstanden in de Nationale Trio Leagues 2021-2022. We feliciteren alle kampioenen met de behaalde titels!

NTL Eredivisie wordt zondag beslist
I.v.m. de EK heren is de speeldag voor de NTL Eredivisie met één week verplaatst, daar vindt de ontknoping dus a.s. zondag plaats. In Nieuwegein zullen alle ogen vooral gericht zijn op koploper Tilburg Dolphins en naaste belager Team Bowltech. Het verschil tussen beide teams in 5 punten. Ook de strijd om het brons is nog de moeite waard, met slechts 4 punten verschil in het voordeel van Bowl Easy Heerlen t.o.v. 't Witte Hoes.
 

Misschien ook interessant...

Team Bowltech doet goede zaken in strijd om landskampioenschap

Zondag 16 april werd in de Nationale Trio Leagues de eerste play-off ronde gespeeld. Daarnaast zitten de NTL in de regio's erop en zijn de kampioenen bekend.

Team Bowltech kampioen NTL Eredivisie

Zondag 7 mei stond de laatste speeldag van het Nationale Trio Leagues seizoen op het programma. In Sittard werd de Eredivisie beslist, waarbij Team Bowltech er met de nationale titel vandoor ging! Ook alle andere leagues werden zondag beslist.

Tilburg Dolphins heroveren koppositie in NTL Eredivisie

Zondag 8 mei zijn de NTL play-offs gestart. De spanning blijft in diverse divisies tot het einde te snijden. Zo ook in de Eredivisie, waar Tilburg Dolphins de koppositie heeft heroverd op Team Bowltech. 

NTL speeldag 16 januari wordt verplaatst

Op dit moment is bekend dat alle bowlingcentra in Nederland zeker tot en met 14 januari gesloten moeten blijven i.v.m. de maatregelen omtrent het coronavirus. Omdat we van mening zijn dat teams minimaal 14 dagen voorafgaand aan een speeldag in de gelegenheid moeten zijn te trainen en/of huisleague te spelen en omdat nu nog onzeker is of de lockdown voor bowlingcentra 14 januari eindigt, hebben we het besluit genomen de speeldag van 16 januari 2022 te verplaatsen. Het is daarbij onze intentie de speeldag te verplaatsen naar zondag 12 juni 2022.