Na EYC 2020 nu ook de EWC 2020 en EMC 2020 verplaatst

woensdag 1 april 2020

Vorige week werd al bekend dat de EK jeugd 2020 verplaatst zijn, deze week ontvingen wij het bericht van de ETBF dat ook de EK dames 2020 en de EK heren 2020 verplaatst zijn, naar januari 2021.

Vorige week werd al bekend dat de EK jeugd 2020 verplaatst zijn, deze week ontvingen wij het bericht van de ETBF dat ook de EK dames 2020 en de EK heren 2020 verplaatst zijn, naar januari 2021.

EK dames
Met verplaatsing van de EWC 2020 in Aalborg werd al sterk rekening mee gehouden, die EK stonden gepland in juni. Het bericht kwam toch nog als een flinke domper voor het team van bondscoaches Alex de Vries en Mariska van den Bos. Het team is al sinds januari 2019 in voorbereiding op het evenement en onlangs is daarvoor ook de definitieve selectie bepaald. Nu het nog ruim een half jaar duurt voordat er gespeeld kan worden, komt dat natuurlijk als een teleurstelling!

"Natuurlijk begrijpen dat dames dat sport in deze tijden bijzaak is, maar ik begrijp de teleurstelling wel als iets wegvalt waar je lang naar toe werkt én naar uitkijkt! We gaan de komende periode gebruiken om opnieuw invulling te geven aan het programma, zodat we zodra het weer mag de baan op kunnen om de draad weer op te pakken," aldus Team NL Bowling coördinator Jan Jaap van der Sar.

De EWC 2020 staan nu gepland van 27 januari t/m 6 februari 2021, in Aalborg, Denemarken. Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse damesselectie en het evenement.

EK heren
De EMC 2020 in Helsinki stonden later gepland, in augustus van dit jaar, maar toch is al een keuze gemaakt om het evenement te verplaatsen. Een keuze waarvoor begrip is bij spelers en coaches. Het herenteam bestaat momenteel nog uit 12 heren, die volop in het kwalificatietraject zaten om zich in de definitieve selectie van bondscoaches Ron van den Bogaard en Menno van den Heuvel te spelen. Dat traject moet nu verplaatst worden naar het najaar, waarin nog steeds voldoende tijd beschikbaar is om goed beslagen ten ijs te komen in Helsinki.

De EMC 2020 staan nu gepland van 12 t/m 23 januari 2021, in Helsinki, Finland. Klik hier voor meer informatie over de Nederlandse herenselectie en het evenement.

Voor meer nieuws en informatie over onze nationale teams, volg Team NL Bowling op Instagram en Facebook via @teamnlbowling.

Misschien ook interessant...

Team NL Bowling dames klaar voor de EK

Dinsdag 9 augustus verzamelt de selectie voor de EK dames zich in Aalborg voor de Europese kampioenschappen. Na ruim 3 jaar van voorbereiding kan het toernooi eindelijk doorgang vinden voor de dames van Team NL Bowling.

EYC 2020 in april geannuleerd, organisatie onderzoekt naar nieuwe data

Enkele weken voorafgaand aan de start van de EYC 2020 heeft het organisatiecomité in overleg met ETBF, de Nederlandse overheid en alle partners de beslissing genomen om de EK Jeugd 2020 niet in april te organiseren.

Update coronavirus: Drie weken sluitingstijd van 20.00 uur voor horeca

Per zaterdag 13 november zijn diverse nieuwe, landelijke maatregelen ingegaan om het stijgende aantal positieve coronatesten een halt toe te roepen. Deze maatregelen kunnen van invloed zijn om de verenigingsactiviteiten en gelden zeker tot zaterdag 4 december.

Terugblik op online verenigingsoverleg 13 april

Dinsdag 13 april stond weer een online verenigingsoverleg op het programma. Tijdens deze overleggen, die iedere zes weken plaatsvinden, komen bestuurders van aangesloten verenigingen bij elkaar om in gesprek te gaan met elkaar en met bestuursleden en bureaumedewerkers van de NBF.