MIKE BERGMANN EUROPEES KAMPIOEN en Nicole Sanders wint brons op ECC

zondag 31 oktober 2021

Mike Bergmann (21) heeft de EUROPESE TITEL gewonnen tijdens de European Championships of Champions. Nicole Sanders won brons met een gouden randje, nadat zij de voorrondes met overmacht had gewonnen. Een zeer geslaagd EK voor Team NL Bowling.

Mike Bergmann (21) heeft de EUROPESE TITEL gewonnen tijdens de European Championships of Champions. Nicole Sanders won brons met een gouden randje, nadat zij de voorrondes met overmacht had gewonnen. Een zeer geslaagd EK voor Team NL Bowling.

EUROPEES KAMPIOEN
Voor het eerst sinds 2014 heeft Nederland weer een Europees ECC kampioen. Mike Bergmann pakt de titel tijdens zijn eerste kampioenschap bij de senioren voor Team NL Bowling. In de finale versloeg Bergmann voormalig kampioen (2017) Mattias Wetterberg uit Zweden. Precies die speler die Tom van der Vliet in 2014 ook versloeg om het goud te winnen.

Bergmann moest diep gaan om de titel uiteindelijk binnen te slepen. Na zeer goede voorrondes, plaatste hij zich steeds overtuigend voor de volgende rondes, waar hij zondag als nummer 3 aan de finaledag begon. Tijdens de 4 games met de Top 8 klom Bergmann nog een plekje, door als beste te gooien. In de halve finale wachtte de als derde geplaatste Italiaan Nicola Pongolini. De eerste game ging overtuigend naar Bergmann (267-212), de tweede game was voor de Italiaan (226-259). In de derde en beslissende game gooiden beide spelers 193 en moest een roll-off beslissing brengen. Bergmann gooide zich met een strike naar de finale, omdat Pongolini niet verder kwam dan 7 pins.

In de finale wachtte dus de als eerste geplaatst Mattias Wetterberg uit Zweden, een man met veel ECC-ervaring. Toch ging de eerste game overtuigend naar Bergmann (247-225), waarna Wetterberg de stand in de tweede game weer op gelijke hoogte bracht (204-213). Opnieuw moest een derde game beslissing brengen. Beide heren begonnen met veel spares, maar tegen het einde van de game maaktte Bergmann het verschil door strikes op het bord te zetten. Zo haalde hij de het goud binnen: 225-180! Een geweldige prestatie voor de Limburger, die zich hiermee direct laat zien bij de senioren, na al successen te hebben gekend bij jeugdkampioenschappen.

Brons met een gouden randje
Nicole Sanders kende een geweldige week en plaatste zich als eerste voor de halve finales, met indrukwekkend overmacht op de rest van het deelnemersveld. Met 6253 (gem. 223,3) had zij een voorsprong van ruim 200 pins op de nummer 2 van de ranking. Die voorsprong was echter niets meer waard in de halve finale, waarin Sanders het opnam tegen de als vierde geplaatste Sue Abela uit Malta. Na de eerste game was er geen vuiltje aan de lucht, Sanders won met 247-197. Daarna kwam er toch tegenslag. Sanders wist de tweede game niet te winnen (202-248) en een derde game moest ook bij Sanders beslissing brengen. Helaas pakte het niet goed uit en ging de winst naar Abela (225-175). Daarmee kwam er een abrupt einde aan een voor Sanders geweldig toernooi, waarbij ze uiteindelijk toch weer voor derde keer met eremetaal naar huis gaat. Nadat Sanders eerder al brons en zilver wist te winnen op de ECC, wint ze nu opnieuw de bronzen medaille. Een prachtig resultaat!

Alle uitslagen van de ECC zijn terug te vinden op bowlingresults.info/ecc/2021/

Woord van dank
Deelname aan de ECC had voor Bergmann en Sanders niet mogelijk geweest, zonder de steun van de volgende sponsoren:

Bowleasy, Proshop Emmen, Global900, Dolfijn Training Center en Dolfijn Proshop.

Misschien ook interessant...