Mathias Ankerdal wint Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi

maandag 24 februari 2020

Het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020 is gewonnen door de jonge Deen Matias Ankerdal. In de finale bleef hij o.a. Mark Jacobs voor, die met een knappe 4e plek de beste Nederlander was in Tilburg.

Het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020 is gewonnen door de jonge Deen Matias Ankerdal. In de finale bleef hij o.a. Mark Jacobs voor, die met een knappe 4e plek de beste Nederlander was in Tilburg.

Het toernooi in Tilburg betekende de vierde stop in de European Bowling Tour 2020. Ook dit jaar konden organisator Luc Jansen en zijn team rekenen op een prachtig deelnemersveld, met vele internationale toppers. Onder hen ook veel toppers uit eigen land, waarvan zich er 8 wisten te plaatsen voor de finales op zondag 23 februari.

Xander van Mazijk zette in de voorronde de tweede score neer en was direct geplaatst voor final step 2. De overige Nederlandse finalisten waren Michell Stinissen, Jeroen van Geel, Mark Jacobs, Joshua Schuurman, Geert-Jan van Baest, Ramon Hilferink en Chantal Jacobs, die de eer voor de dames hoog hield.

In final step 1 wist alleen Mark Jacobs te overleven. Het lot koppelde hem in final step 2 aan zijn Team NL Bowling teamgenoot Xander van Mazijk. In een poule met Duitsers Michael Krämer en Sebastian Lange trokken Krämer en Jacobs aan het langste eind, zij het nipt. Jacobs hield 2 pins voorsprong op Van Mazijk.

In final step 3 kreeg Jacobs vervolgens te maken met drie Denen. Samen met de jonge Ankerdal rekende hij overtuigend af met Mikkel Sørensen en Carsten Hansen. Zou het toernooi dan sinds jaren weer een Nederlandse winnaar krijgen?

In final step 4, waarbij nog vier spelers over waren, kreeg Jacobs samen met Ankerdal opnieuw te maken met Krämer en de Zweedse Casja Wegner. Krämer nam met 237 de leiding na 1 game, maar Jacobs kon met 204 nog volgen. In de tweede game wist Ankerdal de finale echter op overtuigende wijze te beslissen: 266 bracht zijn totaal op 490. Daarmee liet hij Krämer (447), Wegner (376) en Jacobs (368) achter zich en kan zijn naam toegevoegd worden aan de bronzen schietspoel. Aan de rekening van Ankerdal kan 6.000 euro worden toegevoegd, de hoofdprijs waarom in Tilburg gestreden werd.

Ga voor alle uitslagen naar www.schietspoel.nl. De finales terugkijken kan via het kanaal van Dutch Bowling TV.

Foto: De top 4 van dit jaar (© Dolfijn - The Plays To Be)

Misschien ook interessant...

Energiecrisis baart ook NBF zorgen

Vorige week ontvingen wij het bericht waarvoor we al lange tijd bang waren, het eerste bowlinghuis vraagt haar faillissement aan. De stijgende energieprijzen hebben ook impact voor de bowlingondernemers en voor onze bowlingsport. Ondernemers zitten nog midden in de naweeën van de coronacrisis en worden nu geconfronteerd met een volgende crisis. De Russische inval in Oekraïne zorgt dat de energieprijzen zo enorm gestegen zijn dat veel ondernemers deze extra kosten niet meer kunnen dragen. 

D-bowlen: Competitie start zaterdag 5 oktober

Zaterdag starten ook de bowlers van de KNDSB, de dovensportbond, aan hun competitie van dit seizoen. Sinds 2018 werkt de NBF samen met de KNDSB, ter promotie van de bowlingsport onder mensen met een auditieve beperking.

De genomineerden voor Speelster van het Jaar zijn bekend

De NBF awards gaan verder met de categorie Speelster van het Jaar. De genomineerden zijn: Denise Blankenzee, Lindsey Paling, Farida Pasocal-Blom en Henriëtte Potters.

Michell Stinissen & Lindsey Paling winnen QubicaAMF World Cup Qualifier 2019

Michell Stinissen en Lindsey Paling mogen Nederland in november vertegenwoordigen op de World Cup in Palembang, Indonesië. Ze wisten het kwalificatie event in Bowl & Fun Emmen te winnen door in de finale af te rekenen met respectievelijk Jeffrey van de Wakker en Bianca Brommer.