Lucas Dollevoet wint Junior Dutch Open

dinsdag 30 januari 2024

Zondag 27 januari zijn de finales gespeeld van het Junior Dutch Open. In Haarlem werd in vier leeftijdscategorieën gestreden om de titels. Lucas Dollevoet hield de Nederlandse eer het hoogst, door in de U13 klasse het toernooi te winnen.

Succes voor broertjes Dollevoet
Het Junior Dutch Open maakt onderdeel uit van de European Bowling Tour Youth, een toer langs diverse jeugdtoernooien in Europa. De organisatie kon dan ook op deelnemers rekenen vanuit heel Europa. Het was voor de Nederlandse talenten dus flink aanpoten om mee te doen om de prijzen.

De 13-jarige Lucas Dollevoet, hij maakt eind maart zijn debuut in Team NL Bowling tijdens de EK Jeugd, kende een goede finaledag. Na de 6 games voorronde had hij zich als tweede geplaatst voor de finaledag. Daarop stond 1 game halve finale op het programma, die Dollevoet met 214 aan de leiding bracht bij het ingaan van de 4 finalegames met de top 4.

In die finale was Dollevoet met 730/4 wederom de beste en zo wist hij het toernooi in zijn leeftijdscategorie overtuigend te winnen! Jef Reusens uit België werd tweede en Sarah Scott uit Schotland werd derde.

In de categorie U16 wist geen Nederlander de finale te bereiken. Radin Alizade kwam in de halve finale 40 pins te kort en werd uiteindelijk vijfde. In de U19 categorie liet Floris Dollevoet serieus van zich spreken. De oudere broer van Lucas wist ook de finale te bereiken. Dollevoet bereikte als tweede de finale, waarin hij het best presteerde met 887/4. Het was echter niet meer genoeg om Hannah Matterson uit Ierland in te halen, de voorsprong die zij had opgebouwd in de voorgaande games was te groot. Yaari Lapid uit Frankrijk werd derde.

Knappe prestatie van Wijma
Vier Nederlanders wisten in de U26 categorie de halve finale te bereiken. Dit was echter het eindstation voor Niels Meilink (9e), Simon Kits (7e) en Mylène Mulder (5e). Eén speler wist de finale te bereiken en dat was Oedo Wijma. Hij plaatste zich als derde voor de finale. Hierin kende Wijma met 879/4 een uitstekende serie, waarmee hij Tyler Bosselman (DUI) wist te achterhalen. Helaas voor Wijma kwam hij 17 pins te kort voor de eindzege, die ging naar Jack Blyth uit Wales. Achter Wijma wist de Ier Sean Staines ook nog een plek te stijgen, hij werd derde.

Bekijk alle uitslagen van het Junior Dutch Open op juniordutchopen.com.