Loting World Games bekend

donderdag 7 juli 2022

Donderdag 7 juli worden de World Games 2022 in Birmingham (VS) geopend. Bowlen is onderdeel van dit multisportevenement, dat ook wel het voorportaal naar Olympisch wordt genoemd. En Team NL Bowling is erbij, als één van de zestien landen bij de dames.

Kwalificatie
In totaal doen 16 landen mee aan het bowlen bij de World Games, zowel bij de heren als de dames. Kwalificatie had plaats moeten vinden tijdens de EK's in 2020, maar door de lockdowns vonden deze niet op tijd plaats. Zodoende werd gekeken naar de voorgaande EK's, waarbij de dames zich in 2018 als derde hebben geplaatst vanuit Europa, voor wie vijf plaatsen waren gereserveerd. Helaas redden de heren het op basis van de EK 2019 niet.

Inmiddels zijn Denise Blankenzee, Samantha Greiner en bondscoach Mariska van den Bos aangekomen in Birmingham, om Team NL Bowling tijdens de World Games te vertegenwoordigen. Dit doen zij in twee events: Singles & Doubles. Anders dan we binnen de bowlingsport gewend zijn, is het tijdens de World Games direct alles of niets. In beide events wordt best-of-3 gespeeld, waarbij de verliezers direct afvallen.

Eerste tegenstanders bekend
Inmiddels is de loting voor de zgn. brackets gedaan en daarmee zijn de tegenstanders voor Blankenzee en Greiner bekend. De dames beginnen op vrijdagmiddag met het Singles Event. Blankenzee is daarbij geloot in groep A, waarin zij gekoppeld is aan New Hui Fen uit Singapore op banen 5 & 6. Greiner komt in actie in groep B, waarin zij het op banen 3 & 4 mag opnemen tegen de Duitse Janin Ribguth. De wedstrijd van Blankenzee wordt gespeeld om 23.50 uur Nederlandse tijd, Greiner komt om 01.30 uur 's nachts in actie. Klik hier voor de volledige loting van het Singles Event. Het vervolg van het Singles Event staat gepland op zondag 10 juli, waar de tweede ronde t/m de halve finales worden gespeeld.

Doubles Event
Zaterdag 9 juli staat het Doubles Event gepland. Dit event wordt in bakerformat gespeeld, waarbij Greiner & Blankenzee dus om en om een frame gooien, om zo tot een gamescore te komen. In het Doubles Event is de eerste tegenstander Frankrijk, met Solene Goron & Alexandra Lopes D'Andrade. Er wordt gespeeld op banen 1 & 2. Klik hier voor de volledige loting in het Doubles Event.

Direct na de eerste ronde, worden zaterdag de kwartfinales gespeeld.

Stringbanen
Tijdens de World Games wordt er gespeeld op Stringbanen. Eén van de redenen voor deze keuze is de kans om (eenvoudiger) banen te installeren buiten een bowlingcentrum, met als gevolg dat er in het hart van de World Games een bowlingarena is opgebouwd. De meningen over bowlen op stringbanen zijn natuurlijk sterk verdeeld, een voordeel in ieder geval dat er meer mensen kunnen komen kijken en zo in aanraking komen met de bowlingsport. "De banen zien er heel tof uit, met hele grote tribunes ook", aldus de eerste reactie van Greiner.

Hoe het spelen erop bevalt weten we later vandaag, wanneer alle deelnemers tijdens de official practice voor het eerst de 8 banen opstappen.

Volg de World Games
Op moment van schrijven is nog niet bekend of en waar live streaming & scoring wordt aangeboden. Via de social media kanalen van @Teamnlbowling houden we je zo goed mogelijk op de hoogte (Instagram & Facebook). Daarnaast kun je voor meer informatie terecht op de website van IBF: bowling.sport.

Team NL Bowling onderdeel van The World Games NL
Zoals gezegd: De World Games zijn een multisportevenement, het grootste ter wereld op de Olympische Spelen na. Er doen dus ook andere Nederlanders mee in diverse sportdisciplines. Al die Nederlandse deelnemers hebben de krachten gebundeld in The World Games NL. Vanuit dat team wordt iedere dag een studioprogramma uitgezonden, dat vanaf zaterdag 07.00 uur te zien is op YouTube.

Meer informatie over The World Games NL vind je op theworldgamesnl.nl en op de socials.

Wil jij jezelf volledig onderdompelen in de World Games 2022, bezoek dan twg2022.com.

Wij wensen Samantha, Denise en coach Mariska veel succes! 


Misschien ook interessant...