Lizzy Flapper en Xavi van Diest winnen YET stop in België

maandag 1 november 2021

Tijdens het Internationale JIC Sinjoor Jeugd Toernooi in België, de tweede stop in de Youth Euro Trophy (YET), kwamen ook dit seizoen weer veel Nederlandse jeugdleden in actie. Flapper en Van Diest gingen er in hun klasse met het goud vandoor.

Tijdens het Internationale JIC Sinjoor Jeugd Toernooi in België, de tweede stop in de Youth Euro Trophy (YET), kwamen ook dit seizoen weer veel Nederlandse jeugdleden in actie. Flapper en Van Diest gingen er in hun klasse met het goud vandoor.

Verdeeld over zes klassen, waarbij A voor de jongste jeugd is en F voor de jong senioren tot 25 jaar, spelen jongens en meisjes apart voor de prijzen.

In de A-klasse wist de 9-jarige Xavi van Diest al zijn Belgische tegenstanders achter zich te laten. Zo heeft hij op deze jonge leeftijd al een internationaal toernooi achter zijn naam staan. Super mooi!

In de F-klasse was er bij de meisjes een volledig Nederlands podium. Lizzy Flapper ging er met de winst vandoor, na in de finale Beejée Westerdijk te hebben verslagen. Zij ontving het zilver. Brons was er voor Anouk Keizer, die daarmee het Nederlandse podium completeerde.

In de B-klasse waren er ook twee Nederlandse medaillewinnaars: Radin Alizade won zilver bij de jongens en Kalyn Hamminga won brons bij de meisjes.

Zilver was er ook voor Veerle Tribulet, zij werd tweede in de C-klasse bij de meisjes.

Tot slot kenden Vince van der Loo en Milan Scheffer een succesvol toernooi in de E-klasse. Van der Loo werd er tweede en Scheffer werd er derde.

Zo wist de Nederlandse jeugd dus goed mee te doen op één van de eerste internationale toernooien na de lockdowns. Geweldig dat dit weer kan en het smaakt ook meteen naar meer.

Benieuwd naar alle uitslagen van deze YET-stop? Ga naar www.jicsinjoor.eu/results

Onze felicitaties gaan uit naar alle prijswinnaars en Flapper en Van Diest in het bijzonder voor hun gouden medailles!

Foto: Een groot deel van de Nederlandse deelnemers verzamelde zich voor deze groepsfoto. Klik voor vergroting.

Misschien ook interessant...

Vanaf zaterdag 6 november: de IBF Super World Championships 2021

Van 6 t/m 15 november worden in Dubai de IBF Super World Championships 2021 gespeeld. Deze WK staan bol van nieuwe formats en zijn tevens bedoeld als testcase voor de toekomst. Een week later worden de WK 50+ georganiseerd in Dubai.

Update coronavirus: Afwachten wat nieuwe maatregelen voor sport betekenen

Maandag 23 maart zijn door de overheid nieuwe maatregelen gecommuniceerd in verband met het coronavirus. Hierin werd o.a. meegedeeld dat evenementen t/m 31 mei 2020 verboden zijn. Inmiddels is er onduidelijkheid ontstaan over het soort evenementen dat hiermee bedoeld werd.

Claus Hoofddorp 8 weken lang het podium voor de NK Bowlen

De Nederlandse kampioenschappen worden dit jaar georganiseerd in Claus Bowling te Hoofddorp. Niet alleen de allerbeste bowlers van het land komen naar Hoofddorp voor de Nederlandse kampioenschappen, ook de NK voor jeugd, mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een auditieve beperking worden van 21 mei t/m 9 juli in Claus Bowling georganiseerd.

Online bijeenkomst voor begeleiders G-bowlen

Maandag 1 februari organiseert de NBF een netwerkbijeenkomst voor alle begeleiders die in Nederland betrokken zijn bij het bowlen voor mensen met een verstandelijke beperking. De bijeenkomst is bedoelt met elkaar de actualiteit rondom het coronavirus te bespreken en de gevolgen daarvan voor de specifieke doelgroep.