League G-bowlen Noord-Holland & Flevoland weer begonnen

donderdag 10 oktober 2019

Het derde seizoen van deze League is van start gegaan. Waar het 2 jaar geleden als een pilot begon begint deze competitie voor mensen met een beperking steeds vastere vormen aan te nemen.

Bijdrage van Jos Homan:

Het derde seizoen van deze League is van start gegaan. Waar het 2 jaar geleden als een pilot begon begint deze competitie voor mensen met een beperking steeds vastere vormen aan te nemen. De organisatie is in ieder geval zeer verheugd dat er weer een 5e vereniging zich heeft aangesloten die een team afvaardigt en dat is Bison Haarlem. Zoals de tussenstand al doet vermoeden niet het minste team want zij hebben in de scratch ranglijst direct brutaalweg de leiding genomen.

In deze league worden 2 ranglijsten bijgehouden, 1 scratch ranglijst en 1 bonus ranglijst. De bonus wordt per speler bepaald aan de hand van zijn of haar League gemiddelde. Er zijn voor de teams en ook in de categorieën Dames en Heren prijzen te verdienen. Heeft een team of een individuele speler een top 3 notering in de scratch ranglijst dan kan er niet meer meegedongen worden naar de prijzen in de bonus ranglijst.

De eerste dag van dit 3e seizoen zijn we gestart in Heiloo waar we weer zeer gastvrij ontvangen werden door Bowling & Party centrum Heiloo. Nadat de openingstoespraak was gehouden mochten 2 vertegenwoordigers van de sponsoren SIM en IJssalon Di Fiorentina met het gooien van de eerste bal de league openen. De beide heren zijn daarna nog even blijven kijken en konden op die manier nog een hoop leren van onze deelnemers. Was het niet op bowlinggebied dan wel op de wijze waarop de deelnemers de bowlingsport beleven en dan met name hoeveel plezier er van hen af spat.

Het seizoen zal verder gaan via Hoofddorp, Haarlem en Heerhugowaard en tot slot eindigen in Almere. We hopen weer op een mooi verder verloop van deze league en beseffen ons terdege dat wij dit niet zouden kunnen doen zonder medewerking van de diverse Bowling Huizen, alle sponsoren, coaches en begeleiders, ouders en andere
familieleden en natuurlijk niet te vergeten de dol enthousiaste deelnemers.

Klik hier voor de standen na de 1e speelronde.

Foto: Het nieuwe team uit Haarlem

Misschien ook interessant...