Kriele en Kremers op het podium in EBT Youth stop Frankrijk

vrijdag 1 december 2023

De nieuwe European Bowling Tour (EBT) Youth draait op volle toeren. Eind november werd in Frankrijk de derde stop van de maand gespeeld, de achtste stop in totaal. Tijdens het Jeff de Bruges Tournament eindigden landgenoten Beaudine Kriele en Sander Kremers in hun categorie op het podium.

Top 3
Tijdens de EBT Youth stops wordt altijd in diverse leeftijdscategorieën gestreden om de titels. Zo ook in Frankrijk, waarbij ook jong senioren in actie kwamen. Na 6 kwalificatiegames, wist Oedo Wijma zich als zesde direct te plaatsen voor de 2e finaleronde. Sanders Kremers plaatste zich als tiende voor de 1e finaleronde, net als Beaudine Kriele, die na 6 games op de vijftiende plaats stond.

In die tussenronde plaatst Kremers zich overtuigend voor de volgende ronde, met 699/3. Voor Kriele was het iets spannender, maar met 610/3 hield ze 20 pins over om zich ook te plaatsen voor de volgende ronde. Daarin kwamen de laatste 14 deelnemers in actie, waarbij de top 3 zich plaatste voor de stepladder finales. Hierin moest gepiekt worden en dat gebeurde ook. Kriele won de ronde met 758/3 en Kremers werd derde, met 681/3. Fransman Enzo Franco plaatste zich als tweede met 749/3. Helaas wist Wijma niet te pieken in deze ronde. Hij eindigde uiteindelijk als dertiende, met 555/3.

In de stepladder finales verloor Kremers vervolgens over één game van Franco, met 289-222. Dus ging de finale tussen Franco en Kriele, waarbij Franco aan het langste eind trok in twee games: 461-425. Zo eindigden Kriele en Kremers dus als tweede en derde achter Franco. Al met al een prachtig resultaat in een sterk bezet toernooi met veel Franse talenten.

Junioren
In een leeftijdscategorie lager, bij de junioren, kwamen ook diverse Nederlanders in actie. Zo werd Milan Scheffer derde in de kwalificatie en plaatsten Beejée Westerdijk en Niels Meilink als veertiende en zestiende voor de volgende ronde. Daarin slaagde Westerdijk er niet in om verder te komen, Meilink lukte dat wel. Met 651/3 plaatste hij zich voor de 2e finaleronde, waarvoor Scheffer zich al direct geplaatst had.

Een plek bij de beste 3 was ook voor hen de inzet, maar daar slaagde het tweetal helaas niet in. Scheffer werd zevende, Meilink twaalfde. Deze categorie werd gewonnen door Daniel Harding uit Engeland.