Koning/Van der Veen en Van Hensbergen/Groen winnen NK 50+ Dubbel titels

maandag 22 mei 2023

Zondag 21 mei werden de finales gespeeld van de Nederlandse kampioenschappen 50+ Dubbel. In Franky's Leiderdorp werden twee titels vergeven: De NK 50+ Dubbel scratch titel en de NK 50+ Dubbel handicap titel.

Scratch
In totaal mocht ESBC Nederland, die verantwoordelijk is voor de organisatie van de NK 50+, een mooi aantal van 83 dubbels verwelkomen tijdens deze NK. Alle 83 dubbels speelden in totaal 5 games voorronde, waarna op basis van de scratch scores de Top 14 zich plaatste voor de finales. Eric Koning en Wim van der Veen kwamen met 2070 als beste uit de voorronde, vlak voor het duo Jack Edelaar/Norbert Rondelez en Jelle IJlst/Pascal van Vliet. De scores lagen dicht bij elkaar en er was nog veel mogelijk in de 5 games finale die zondag werden gespeeld.

Hierin hadden de duo's Edelaar/Rondelez en IJlst/Van Vliet het lastiger dan in de voorronde en zij zagen diverse duo's voorbij komen. Koning en Van der Veen wisten het niveau van de voorronde wel vast te houden en werden daarmee overtuigend Nederlands kampioen, met een gemiddelde van 213,20. Door een uitstekende finaleronde wisten John Bosch en Paul Cosgrove het zilver op te eisen. Frank van Stroe en Hans Groot klommen één plekje en werden derde.

Klik hier voor de volledige eindstand.

Handicap
Nadat de Top 14 in de scratch editie bekend was, werd zonder die 14 duo's een nieuwe stand opgemaakt, op basis van alle handicap scores. De beste 14 duo's uit die stand, plaatsten zich voor de finale. Ook zij speelden hierin nog eens 5 games om de medailles te verdelen.

Het duo Mathijs van Hensbergen en Cees Groen wisten zich van de 9e plaats helemaal op te werken naar de eerste plaats en zijn daarmee de nieuwe Nederlands kampioenen! Brenda Meka-Meijer en Judith Verschuur werden tweede en Karin Simmers en Herman Schotte werden derde. De titelverdedigers van 2022, Karel van Dijk en Didi Klaver, kwamen dit jaar net te kort. Zij eindigden op de vierde plek.

Zodra de foto's gepubliceerd zijn, volgt hier een link.

Op naar Bologna
In juni staat voor alle 50+ bowlers nog een mooi toernooi in Tiel op het programma. Eind juni wachten daarnaast nog de ESBC Kampioenschappen in Bologna. In totaal komen namens Nederland 17 heren en 12 dames in actie, waaronder Ron van den Bogaard. Hij heeft een titel te verdedigen, nadat hij in 2022 in Masters titel wist te winnen. Daarnaast behaalde hij ook zilver (Singles) en brons (All-Events). In totaal werden er 9 medailles gewonnen. Dat was een prestatie van formaat, die moeilijk te evenaren zal zijn. Over een maand gaan we onze landgenoten volgen in Italië. Wil jij nu al meer weten over deze kampioenschappen, ga dan naar: esbcnederland.nl