Knappe 5e plaats voor Mike Bergmann tijdens EBT stop Odense

dinsdag 29 augustus 2023

Mike Bergmann (22) heeft tijdens de 11e stop in de European Bowling Tour (EBT), het Odense International, een knappe vijfde plaats behaald. Na dit resultaat staat hij in de top 10 in de EBT-ranking van dit kalenderjaar.

Bergmann kende een goede kwalificatie, waarin hij de 9e serie won en zich als tweede plaatste voor de finales. Daarmee sloeg hij final steps 1 en 2 over. In final step 3 behield international Bergmann zijn vorm. Met 862/4 plaatste hij zich opnieuw overtuigend als tweede voor de laatste finale ronde. Hierin werd de top 8 over twee poules verdeeld, waarbij na iedere game de speler met de laagste score afviel.

Bergmann kwam terecht in een Deense poule, met toppers Nicolas Carter, Tim Stampe en Mattias Ankerdal. Laatstgenoemde moest als eerste de strijd verlaten. Bergmann ging met 223 wederom overtuigend verder.

In de tweede game kwam Bergmann echter niet verder dan 193 en omdat Carter 197 bowlde (en Stampe 236), was deze ronde het eindstation voor Bergmann. Hij eindigde hiermee op een gedeelde 5e plaats, goed voor 6.000 DDK (+/- 800 euro). Jongeling Carter wist uiteindelijk het toernooi op zijn naam te schrijven.

Klik hier voor een overzicht van alle uitslagen.
Klik hier voor de stand van zaken in de European Bowling Tour 2023.