Keizer en De Ruiter succesvol in Youth Euro Trophy

maandag 31 oktober 2022

Zondag 30 oktober zijn de finales gespeeld van het 26e JIC Sinjoor International Youth Tournament in Wommelgem, België. Aan het toernooi doen vaak veel landgenoten mee en dat was ook dit jaar het geval. Met in twee klassen een winnaar uit Nederland: Anouk Keizer & Brent de Ruiter waren allebei de beste in hun leeftijdsklasse.

Eindoverwinning
Tijdens het toernooi komen deelnemers in hun eigen leeftijdsklasse in actie, waarbij jongens en meisjes apart van elkaar om de titels strijden. De jongste jeugd speelt in de A-klasse, de oudste spelers (t/m 25 jaar) spelen in de F-klasse.

In die laatst genoemde was Anouk Keizer de beste. In de finale wist zij landgenote Beaudine Kriele te verslaan met 365-347. Keizer keek na de 6 games kwalificatie tegen achterstand aan van ruim 60 pins t.o.v. de Belgische Bauke Jespers, maar in Final Step 1 werd deze achterstand overtuigend omgedraaid tot 4 pins voorsprong, waardoor Keizer zich als eerste plaatste voor de stepladder finales. In de halve finale rekende Kriele af met Jespers, al moest daar een roll-off aan te pas komen omdat beide dames 194 gooiden.

In dezelfde klasse bij de heren plaatsten drie Nederlanders zich voor de finales. Mitchel Klok werd hierin zevende. Vincent Vluggen en De Ruiter plaatsten zich nog voor de stepladder finales. Vluggen, die de vorige stop in de Youth Euro Trophy (YET) wist te winnen, moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in de Belg Joppe Belmans (247-226). In de finale bleek De Ruiter wel te sterk voor Belmans (434-413). Het betekende een nieuw succes voor De Ruiter, die in het verleden al vaker YET-stops wist te winnen.

Finales
In de E-klasse wist Stefanie Hoefnagels zich te plaatsen voor de finales, waarin zij als vijfde eindigde. Bij de jongens behaalden Dylan Hutchinson (vijfde), Milan Scheffer (vierde) en Jeroen Schokker de finales. Schokker bereikte als derde de halve finale, maar verloor die van Anton Petersen uit Denemarken, waardoor hij genoegen moest nemen met het brons.

In de D-klasse wisten twee meisjes uit Nederland door te dringen tot de finales: Yvanca Reitsma plaatste zich als derde voor de stepladder finales, Veerle Tribulet als eerste. Reitsma verloor de halve finale van Monica Nielsen uit Denemarken en won daarmee dus brons. In de finale rekende Niels ook af met Tribulet. Zij won daarmee het zilver.

In de C-klasse wist Lynn Reijmers bij de meisjes door te stomen tot de halve finale, die zij helaas verloor van Ilena Brams uit België. Reijmers won daarmee het brons.

In de B-klasse bij de jongens wist Lucas Dollevoet de finale te bereiken, nadat hij in de halve finale had afgerekend met Ezzio Vanderstraeten uit België (169-135). In de finale wachtte opnieuw een Zuiderbuur: Jef Reussens. Die bleek helaas een maatje te groot voor Dollevoet, waardoor hij het zilver mee naar huis nam.

Bij de jongste jeugd in de A-klasse wist Xavi van Diest het tot de halve finale te schoppen. Daarin verloor hij nipt van Sam Michiels uit België. Van Diest won daarmee het brons.

Voor een overzicht van alle uitslagen ga je naar jicsinjoor.eu.

De volgende stop in de YET is het Junior Irish Open in Dublin. Dat toernooi staat aankomend weekend al op de kalender.

Alle prijswinnaars, met o.a. Keizer & De Ruiter op de hoogste trede. Klik voor meer foto's (© jicsinjoor.eu)