Kampioenen gekroond na laatste speeldag NTL D-bowlen

dinsdag 4 april 2023

Zondag 2 april werd in Bowling Eindhoven de laatste speeldag in de NTL D-bowlen gespeeld. Er werd gespeeld op drie verschillende niveaus: Hoofdklasse (6 teams), 1e Klasse (6 teams) en 2e Klasse (5 teams). Alle teams speelden bij elke speeldag in de laatste game one-to-all. Bij de 2e Klasse, vanwege 5 teams, speelden de teams een keer voor eigen gemiddelde.

Prijsuitreiking
Na afloop van de laatste speeldag reikte Annemieke Bouwmeester, coördinator NBF D-bowlen, de prijzen uit. Eerst de oorkondes voor hoogste game en hoogste serie van 3 games.

Hoogste game:
Hoofdklasse: Joost Duivenvoorden, 268 & Annete Kieboom, 245
1e klasse: Ger Kruiswijk, 213 & Els Kruiswijk, 184
2e klasse: Shahit Chabat, 236 & Tanja van Diepen 202

Hoogste serie 3 games:
Hoofdklasse: Joost Duivenvoorden, 689 & Anja Zoomer, 561
1e klasse: Ton van Hooren, 552 & Els Kruiswijk, 513

2e klasse: Jurgen Blommerde, 528 & Tanja van Diepen, 505

Bouwmeester was blij dat competitie volledig gespeeld kon worden dit seizoen. De competitie was goed en spannend verlopen.

Hoofdklasse
BC Het Zuiden 1 begon de dag met 4 punten voorsprong tegenover de titelverdediger ADSV Amstelstad 1. De eerste 3 wedstrijden werden echter verrassend verloren door BC Zuiden 1. Ook ADSV BC Amstelstad 1 begon met 2 verliespartijen. Dat maakte de laatste game bij de beslissende One-to-All (OTA) zo spannend: ADSV BC Amstelstad 1 won de OTA en dit leverde 6 punten op, terwijl BC Het Zuiden 1 op de 3e plek 4 punten verdiende. Resultaat: beide teams eindigden gelijk. Uiteindelijk is het kampioenschap beslist op total pinfall. Het verschil was daarbij ook slechts 42 pins. ADSV BC Amstelstad is KAMPIOEN geworden. DSV Almere 1 kende een goeie OTA, behaalde 5 punten en stuurden daarmee BC Het Zuiden 3 naar de 1e Klasse toe. Klik hier voor de volledige eindstand.

1e klasse
In de 1e Klasse werd DSV Almere 2 overtuigend kampioen! Hiermee is het team naar de Hoofdklasse gepromoveerd. Voor de 2e plek hadden DSV Almere 3 en BC Het Zuiden elkaar uitgedaagd. DSV Almere 3 wist de voorsprong van 2 punten echter te behouden en behaalde daarmee de tweede plek. DSV Almere 4 is gedegradeerd naar 2e klasse. Klik hier voor de volledige eindstand.

2e klasse
In de 2e klasse waren drie teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk, pas na de One-to-All, wist BC Het Zuiden 6 verrassend, met een puntje meer dan rivaal ADSV Amstelstad 2, de titel op te eisen en te promoveren naar de 1e Klasse. Klik hier voor de volledige eindstand.

Tot slot bedankte Bouwmeester de vrijwilligers Hennie Rijpert en John Molders. Hennie had de uitslagen ingevoerd en John maakte de foto’s.

Het volgende evenement voor de bowlers met een auditieve beperking zijn de NK D-bowlen, op zondag 4 juni 2023 in Hoofddorp.
 

Klik op de foto voor het volledige fotoalbum van de laatste speeldag

Misschien ook interessant...