Jord van Weeren genomineerd voor Leidse Sportprijzen

donderdag 26 januari 2023

International Jord van Weeren maakt in zijn woonplaats kans op de titel 'Sportman van het jaar'. Van Weeren is genomineerd voor de Leidse Sportprijzen en jij kunt je stem uitbrengen voor de Publieksprijs.

Nominatie
Van Weeren loopt inmiddels al een aantal jaren mee op het hoogste niveau en dat weten ze in Leiden ook. Al drie keer eerder werd Van Weeren genomineerd voor de Leidse Sportprijzen, twee keer als speler en één keer als coach van onze nationale jeugd. Van Weeren won nog nooit, maar misschien komt daar dit jaar verandering in. Van Weeren was afgelopen zomer tenslotte onderdeel van het herenteam dat tijdens de EK in Helsinki de Europese titel won in het Team Event. Aan de andere kant, zijn concurrentie is niet mis: Schaatsers Kjelt Nuis en Tijmen Snel.

Wie er met de titel vandoor gaat is in handen van de jury. Toch kan er gestemd worden en wel voor de Publieksprijs. Je kunt stemmen op één van de vijftien genomineerden en onze stem gaat natuurlijk naar Van Weeren. Kan hij ook op jouw stem rekenen? Ga dan naar zijn pagina en stem rechts op de pagina door jouw naam & e-mailadres achter te laten.

Donderdag 9 februari worden de Leidse Sportprijzen uitgereikt.Van Weeren na een strike in de EK-finale, tegen Italië (© Finse Bowling Federatie)

Misschien ook interessant...

Selectie EYC 2023 bekend

Van 2 t/m 9 april doet het jeugdteam van Team NL Bowling mee aan de European Youth Championships 2023 in Wenen, Oostenrijk. De 8-koppige selectie die ons land tijdens deze EK vertegenwoordigd is inmiddels bekend gemaakt door de begeleidingsstaf.

Mike Bergmann wint zilver tijdens ECC

Tijdens het European Championship of Champions (ECC), de jaarlijkse EK voor landskampioenen, heeft de 22-jarige Mike Bergmann de zilveren medaille gewonnen. Bergmann was in Olomouc (Tsjechië) om zijn titel uit 2021 te verdedigen. Helaas slaagde hij daar niet in. In de finale moest Bergmann zijn meerdere erkennen in de Mats Maggi uit België.

NBF pakt draad weer op met talentontwikkeling

Na twee jaar van lockdowns, wil de NBF in april de draad weer op pakken wat betreft talentontwikkeling. De organisatie daarvan wordt anders ingezet dan voor de coronacrisis. Heb jij het talent en de ambitie om hierin mee te gaan? Meld je dan aan!

Steun onze kampioenen op weg naar de ECC

Van 26 t/m 30 oktober worden in Tsjechië de European Championships of Champions georganiseerd. Team NL Bowling verkeerd in de luxe situatie met 3 leden te mogen deelnemen. Dit drietal kan in aanloop naar de EK jou support echter nog wel gebruiken.