Johnny Spil derde in EBT-stop Frankrijk

maandag 7 oktober 2019

Tijdens het 3e Brunswick Open in Frankrijk, stop 11 in de European Bowling Tour (EBT), is Johnny Spil derde gewonnen. Hij nam daarbij een cheque van 2.200 euro in ontvangst. De winst ging naar Mikkel Sorensen uit Denemarken. Hij won daarmee 6.000 euro.

Tijdens het 3e Brunswick Open in Frankrijk, stop 11 in de European Bowling Tour (EBT), is Johnny Spil derde gewonnen. Hij nam daarbij een cheque van 2.200 euro in ontvangst. De winst ging naar Mikkel Sorensen uit Denemarken. Hij won daarmee 6.000 euro.

Drie finalisten uit Nederland
Naast Spil hadden ook Mark Jacobs en Nick de Gelder zich geplaatst voor de finales op zondag 6 oktober. Helaas viel voor hen het doek in final step 1, die Spil met 985 wist te winnen. De prestatie werd nog maar eens verbeterd in final step 2, die Spil won met 1065, mede dankzij een perfect game in game 2.

In final step 3 werd het iets lastiger voor de international uit Rotterdam. Met 857 plaatste hij zich als achtste en laatste voor de kwartfinales. Dit betekende dat hij het daarin moest opnemen tegen de nummer 1 van dat moment: de Duitser Oliver Morig.

Tijdig schakelde Spil weer een tandje bij, want in de kwartfinale over twee games wist hij met 502 de 438 van Morig overtuigend te verslaan. Door naar de halve finale, waarin Sorensen wachtte. De Deen nam in game één een minimale voorsprong met 234 vs. 226, maar dat bleek voldoende voor de overwinning. In de tweede game gooide Morig 227 en Spil 228 en dus hield Morig voldoende voorsprong over die in hij in de eerste game had opgebouwd. Kleine troost voor Spil was dat Sorensen uiteindelijk ook het toernooi wist te winnen, nadat hij in de finale Kim Bolleby uit Thailand opzij had gezet.

Een knappe prestatie van Spil die hem naast de EBT-punten een mooie 2.200 euro oplevert.

Bron: Bowlingdigital.com

Misschien ook interessant...

Vincent Vluggen wint YET Zwitserland

Vincent Vluggen heeft in Zurich, Zwitserland, de laatste stop van de Youth Euro Trophy (YET) gewonnen. Met o.a. een perfect game in de voorronde trok hij de zege naar zich toe.

Dag der Kampioenen 2022 van start gegaan

Zaterdag 20 augustus is in Dordrecht de Dag der Kampioenen van start gegaan. Het officieuze slot van de voorgaande seizoen en daarmee direct de aftrap voor een nieuw bowlingseizoen.

NK 2022 van start gegaan met G-bowlers

Zondag 15 mei zijn in Bowling Eindhoven de Nederlandse kampioenschappen 2022 van start gegaan. De leden met een verstandelijke beperking hadden de eer om als eerste in actie te komen, waarbij direct finales gespeeld zijn.

Update coronavirus: Drie weken sluitingstijd van 20.00 uur voor horeca

Per zaterdag 13 november zijn diverse nieuwe, landelijke maatregelen ingegaan om het stijgende aantal positieve coronatesten een halt toe te roepen. Deze maatregelen kunnen van invloed zijn om de verenigingsactiviteiten en gelden zeker tot zaterdag 4 december.