Internationals Westerdijk en Postma genomineerd voor lokale sportprijzen

donderdag 12 januari 2023

Beejée Westerdijk en Femke Postma zijn beiden genomineerd voor de titel 'Sportvrouw van het jaar', in respectievelijk Midden-Groningen en Steenwijkerland. Beide dames hebben deze nominatie te danken aan de bronzen EK-medaille die zij in augustus wonnen met het Nederlands team.

Stem op Westerdijk
In totaal zijn in gemeente Midden-Groningen zes vrouwen genomineerd voor de titel, waaronder dus Beejée Westerdijk. Zij kende een drukke zomer, waarin zij zowel de WK U21 in Zweden speelde als de EK dames in Denemarken. De EK waren het debuut voor Westerdijk bij de senioren en die EK sloot zij, samen met haar team, af met een prachtige bronzen medaille. Deze nominatie is een mooie waardering voor de geleverde prestatie en onze sport.

Westerdijk maakt kans op de titel op basis van het aantal stemmen dat zij krijgt. Vind jij ook dat Westerdijk de titel verdient? Ga dan naar deze website en breng je stem uit. Stemmen kan t/m 31 januari.

Ook Postma genomineerd
Voor Femke Postma waren de EK überhaupt haar debuut in Team NL Bowling. Het werd gelijk een ervaring om nooit meer te vergeten. Ze was beste Nederlandse in het Singles Event (13e), behaalde het Masters Event (als 23e) en won dus brons in het Team Event! Ook zij maakt kans op de titel, in gemeente Steenwijkerland. Gestemd kan er niet worden, de jury bepaald wie er woensdag 18 januari gekroond wordt tot 'Sportvrouw van het jaar'. 

Lees er meer over in dit artikel van Steenwijker Courant. 

Deze nominaties volgen op de nominatie van Michell Stinissen, die na het behalen van EK teamgoud, in Rotterdam is genomineerd voor de titel 'Sportman van het jaar'. Die uitreiking is maandag 16 januari.Westerdijk (links) en Postma tijdens de EK 2022 in Aalborg.

Misschien ook interessant...