International February: it's on!

zaterdag 1 februari 2020

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Nee, we gaan in februari niet alles in het Engels doen. Maar we kijken wel uit naar twee prachtige internationale toernooien deze maand: Het 20e Brunswick Open Internationaal YET Toernooi in Nieuwegein en het Hammer Bronzen Schietpoel Toernooi in Tilburg.

Youth Euro Trophy
Het 20e Brunswick Open Internationaal YET toernooi in stop vijf van de Europese jeugdtour en wordt gespeeld van zondag 2 februari t/m zondag 16 februari. De eerste dagen komen vooral Nederlandse en Belgische deelnemers in actie, naar mate het toernooi vordert wordt het karakter van het deelnemersveld dat de banen van Bowling Nieuwegein betreedt steeds internationaler. Jeugdige talenten uit maar liefst 13 landen komen naar Nederland om in diverse categoriën te strijden om het goud.

De Nederlandse jeugd en jong senioren hebben een mooie staat van dienst in de YET-tour en willen zich vanzelfsprekend ook 'in eigen huis' van hun beste kant laten zien. De komende weken krijgen zij eerst 6 games de kans om zich te plaatsen voor de finaledag op 16 februari. Ga naar yet-netherlands.com voor het volledige programma, een overzicht van alle deelnemers en meer.

European Bowling Tour
Op de finaledag in Nieuwegein start in Tilburg de 4e stop in de Europese Bowling Tour (EBT): het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi 2020. Organisator Luc Jansen kan dit jaar weer rekenen op een prachtig deelnemersveld, met vele internationale toppers die het tegen elkaar gaan opnemen op de banen van Dolfijn - The Plays To Be. Grote vraag is natuurlijk weer: Lukt het dit jaar een Nederlander om zijn of haar naam aan de bronzen schietspoel toe te voegen? Sinds 2003 kent het toernooi enkel internationale winnaars.

Vanaf 16 februari worden er dagelijks voorrondes gespeeld met als doel een plek te bemachtigen in de finales die op zondag 23 februari worden gespeeld. Voor een overzicht van alle deelnemers en meer informatie over de opzet van het toernooi, ga naar schietspoel.nl

Foto: Welke naam voegt zich bij de winnaars van het Hammer Bronzen Schietspoel Toernooi (© Schietspoel.nl)

Misschien ook interessant...

Nieuw online voorzittersoverleg op dinsdag 27 oktober

Zoals eerder aangekondigd organiseren we a.s. dinsdag 27 oktober een nieuw online voorzittersoverleg via MS Teams. Vanzelfsprekend komt de actualiteit rondom het coronavirus aan bod, maar dit keer willen we ook de uitkomsten van de laatste verenigingsmonitor en het ledenonderzoek van eind vorig seizoen met de voorzitters delen.

Scheffer derde tijdens YET-stop Ierland

Tijdens het Junior Irish Open 2019, stop 3 van de Youth Euro Trophy, is jeugdinternational Milan Scheffer derde geworden bij de U16. Nog vier Nederlanders kwamen in Dublin in actie.

De genomineerden voor Vereniging van het Jaar zijn bekend

De NBF awards zijn alweer toe aan de vierde categorie: De Vereniging van het Jaar. We zijn alle verenigingen erg dankbaar voor hun jarenlange inzet. De genonineerden voor dit jaar zijn: BV Den Bosch, Eindhovense BV en de BV Veendam.

Update NBF evenementen

We zijn inmiddels alweer enkele maanden verder sinds we een laatste update deelden met diverse deadlines waarop een besluit genomen moest worden over het al dan niet doorgaan van NBF Evenementen. Hoogste tijd voor een update.