Inschrijving NK 2023 geopend!

donderdag 13 april 2023

Vanaf 21 mei t/m 9 juli organiseren we de Nederlandse kampioenschappen voor alle bowlers in Claus Bowling Hoofddorp. Alle informatie is inmiddels online te vinden en ook de inschrijving is geopend. 

Opzet
Net als in 2022 organiseren we de NK voor alle bowlers in één centrum. Ook dit seizoen zijn daarbij diverse categoriëen te onderscheiden, namelijk:
- NK G-bowlen, voor onze leden met een verstandelijke beperking
- NK D-bowlen, voor onze leden met een auditieve beperking
- NK Jeugd, verdeeld over leeftijdscategorieën t/m 12, t/m 15 en t/m 21
- NK Senioren, Topklasse, 1e klasse en 2e klasse

Bij de senioren hebben we de naamgeving aangepast, omdat het werken met A- en B-klasse toch voor wat verwarring zorgde, omdat het niet overeenkomt met de klasse van de pasgemiddelde. De Topklasse is het hoogste niveau, de 1e en 2e klasse zijn gekoppeld aan bepaalde pasgemiddeldes. 

Programma
De NK G-bowlen en de NK D-bowlen kennen één dag waarop zowel de voorrondes als de finales worden gespeeld. Voor de overige categorieën zijn op dit moment 7 voorrondeseries ingepland (met enkele reserveseries achter de hand). Serie 6, op zaterdag 24 juni, is daarbij gereserveerd voor jeugdleden t/m 12 jaar en jeugdleden t/m 15 jaar. Dit is voor hen de enige mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een plek in de finale. Alle andere jeugdleden en senioren kunnen één van de overige series kiezen om hun 8 games voorronde te spelen.

Inschrijving
Voor het G-bowlen ontvangen begeleiders van de diverse locaties een e-mail met een inschrijfformulier. Alle overige leden kunnen inmiddels inschrijven via MijnNBF. Na jouw aanmelding ontvang je een automatische e-mail van ons, die je moet bevestigen. Controleer daarom voordat je gaat inschrijven of het juiste mailadres in jouw profiel vermeld staat. 

Deelnemersbijdrage
Het is mede dankzij Claus Bowling mogelijk gebleken om de deelnemersbijdrage gelijk te houden aan vorig seizoen. Met de huidige inflatie is dat geen garantie voor de toekomst, maar we zijn blij dit seizoen de prijs voor de NK nog gelijk te kunnen houden. Enige uitzondering is de bijdrage voor het D-bowlen, die is 5 euro gestegen.

Meer informatie
Alle informatie met betrekking tot de verschillende categorieën waarin je kunt deelnemen, het volledige programma en de specifieke opzet per categorie is te vinden op de NK 2023 webpagina. Klik hier om de webpagina te bezoeken.

Wij hopen dat jij de uitdaging aangaat en dat we jouw tussen 21 mei en 9 juli mogen verwelkomen in Hoofddorp op de banen van Claus Bowling! 
 

Misschien ook interessant...

Jeugd verdeelt nationale titels in Eindhoven

Zaterdag 25 juni was het de beurt aan de jeugd om de nationale titels in de Singles & Doubles Events te verdelen. In een warm Bowling Eindhoven zorgden de jongens en meisjes in de U12, U15 en U21 voor spectaculaire finales, wat uiteindelijk 12 nieuwe Nederlandse (Doubles) kampioenen opleverde! 

Perfect game in overvol NK-weekend

Afgelopen weekend zijn de NK 50+ Dubbel in Leiderdorp en de NK voor jeugd, senioren & elite in Eindhoven van start gegaan. Tijdens één van de voorrondeseries gooide Mitchel Klok een perfect game.

Team NL Bowling beleeft waanzinnige dag op WK U21

"Ja, het was wel een achtbaan vandaag", aldus coach Jord van Weeren. Een begrijpelijke reactie nadat Mathijs Beverdam & Vincent Vluggen tijdens de WK U21 in Zweden de halve finales van de Doubles nèt misgelopen zijn en het team zich een paar uur later als tweede heeft geplaatst voor de volgende ronde! 

Ook senioren hebben NK-titels verdeeld in Eindhoven

Na een prachtige finaledag voor de jeugd op zaterdag, was het zondag de beurt aan de senioren in A- en B-klassen om te strijden om de nationale titels. Ook zij maakten er in Eindhoven een prachtige finaledag van, met aan het eind van de dag acht nieuwe Nederlandse (Doubles) kampioenen!