Inschrijving NK 2023 geopend!

donderdag 13 april 2023

Vanaf 21 mei t/m 9 juli organiseren we de Nederlandse kampioenschappen voor alle bowlers in Claus Bowling Hoofddorp. Alle informatie is inmiddels online te vinden en ook de inschrijving is geopend. 

Opzet
Net als in 2022 organiseren we de NK voor alle bowlers in één centrum. Ook dit seizoen zijn daarbij diverse categoriëen te onderscheiden, namelijk:
- NK G-bowlen, voor onze leden met een verstandelijke beperking
- NK D-bowlen, voor onze leden met een auditieve beperking
- NK Jeugd, verdeeld over leeftijdscategorieën t/m 12, t/m 15 en t/m 21
- NK Senioren, Topklasse, 1e klasse en 2e klasse

Bij de senioren hebben we de naamgeving aangepast, omdat het werken met A- en B-klasse toch voor wat verwarring zorgde, omdat het niet overeenkomt met de klasse van de pasgemiddelde. De Topklasse is het hoogste niveau, de 1e en 2e klasse zijn gekoppeld aan bepaalde pasgemiddeldes. 

Programma
De NK G-bowlen en de NK D-bowlen kennen één dag waarop zowel de voorrondes als de finales worden gespeeld. Voor de overige categorieën zijn op dit moment 7 voorrondeseries ingepland (met enkele reserveseries achter de hand). Serie 6, op zaterdag 24 juni, is daarbij gereserveerd voor jeugdleden t/m 12 jaar en jeugdleden t/m 15 jaar. Dit is voor hen de enige mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een plek in de finale. Alle andere jeugdleden en senioren kunnen één van de overige series kiezen om hun 8 games voorronde te spelen.

Inschrijving
Voor het G-bowlen ontvangen begeleiders van de diverse locaties een e-mail met een inschrijfformulier. Alle overige leden kunnen inmiddels inschrijven via MijnNBF. Na jouw aanmelding ontvang je een automatische e-mail van ons, die je moet bevestigen. Controleer daarom voordat je gaat inschrijven of het juiste mailadres in jouw profiel vermeld staat. 

Deelnemersbijdrage
Het is mede dankzij Claus Bowling mogelijk gebleken om de deelnemersbijdrage gelijk te houden aan vorig seizoen. Met de huidige inflatie is dat geen garantie voor de toekomst, maar we zijn blij dit seizoen de prijs voor de NK nog gelijk te kunnen houden. Enige uitzondering is de bijdrage voor het D-bowlen, die is 5 euro gestegen.

Meer informatie
Alle informatie met betrekking tot de verschillende categorieën waarin je kunt deelnemen, het volledige programma en de specifieke opzet per categorie is te vinden op de NK 2023 webpagina. Klik hier om de webpagina te bezoeken.

Wij hopen dat jij de uitdaging aangaat en dat we jouw tussen 21 mei en 9 juli mogen verwelkomen in Hoofddorp op de banen van Claus Bowling! 
 

Misschien ook interessant...