Indeling NTL play-offs bekend na zesde speeldag

maandag 20 maart 2023

In de Nationale Trio Leagues is zondag 19 maart de zesde speeldag gespeeld. Dat betekent dat nu bekend is welke vier teams nog kans maken op het (lands)kampioenschap en welke vier teams gaan strijden tegen degradatie.

Eredivisie
Drie teams waren al zeker van een plek bij de bovenste vier, het ging zondag in Uden vooral om het laatste ticket, met drie teams die slechts 1 punten van elkaar verwijderd waren. Uiteindelijk wist ’t Witte Hoes het laatste play-off ticket te bemachtigen, het bleef Bowling Arnhem en Bowl Easy Heerlen voor. Zij eindigen met Dollie’s Bowling en Breddels Architecten bij de onderste vier.

’t Witte Hoes zal de laatste twee speeldagen vooral een sportieve rol spelen in de strijd om het landskampioenschap, want het team staat 31 punten achter op nummer drie Valcke Bowling / Tilburg Dolphins. Het team uit Tilburg wist met de dagzege de achterstand op koploper Team Bowltech te verkleinen, wat de strijd om de titel er alleen maar spannender op maakt. Valcke Bowling / Tilburg Dolphins heeft nu 95 punten, Bowling Nieuwegein 100 en Team Bowltech 104. Met nog twee speeldagen te gaan, waarin alle teams nog twee keer tegen elkaar spelen, is dus echt nog van alles mogelijk! 

Bekijk hier de stand van zaken in de Eredivisie

1e Divisies
In de strijd om de titel in de 1e Divisie A heeft Knijn Team 1 heel goede zaken gedaan! Met de maximale 22 punten nam het team afstand van naaste belager A&V Bouw Zoetermeer. Het gat is nu 10 punten. Is Knijn Team 1 daarmee op weg naar de Eredivisie?
In de 1e Divisie B ging de dagzege naar RA Rijschool Aloys, dat zich daarmee verzekerde van de vierde plek. In de titelstrijd liep Woonboulevard Cornelisland uit op Proshop Erik Deen. Het team van BV Rotterdam IJsselmonde heeft nu een voorsprong van 8 punten.

2e Divisies
KBK Bouwgroep gaat nog steeds als een speer in de 2e Divisie A. Het team heeft een voorsprong van 23 punten opgebouwd. Er kan op z’n minst vast gekeken worden naar een beschikbare feestzaal op zondag 7 mei, wanneer de laatste speeldag op het programma staat. 
Wat dat betreft is het in de 2e Divisie B een stuk spannender. Hego Gewoon Schoon / Maaspoort staat slechts 4 punten voor op Highway To Hell. Spannend is het ook nog in de 2e Divisie C, waar ’t Witte Hoes Rijssen 2, Groenveld Vastgoed en Ocean’s 6 op slechts 5 punten van elkaar verwijderd staan.

Dat het nóg gekker kan bewijzen de teams in de 2e Divisie D. Het verschil tussen koploper Franky’s UFC 2.0, nummer 2 Vippies en nummer 3 De Vijf J’s is slechts 3 punten! Deze titelstrijd belooft een absoluut spektakel te worden op de twee resterende speeldagen.

3e Divisies
Met een maximale score van 22 punten heeft Knijn 2 de spanning in de 3e Divisie A volledig terug gebracht. Het gat met koploper GrandCafé Hofplein Leiderdorp is nog slechts 2 punten. Ook BC Harderwijk 1 is nog niet kansloos in de strijd om de titel in deze league.

In de 3e Divisie B staat Lazzo Group 19 punten voor op de eerste achtervolger. Zij lijken de titel toch niet meer te kunnen verliezen…

In de 3e Divisie C is het Oosterberg dat een voorsprong van 18 punten heeft opgebouwd. 

We moeten afwachten tot de volgende speeldag op zondag 16 april om te zien hoe alle leagues zich ontwikkelen tijdens de eerste play-off speeldag. 

Klik hier voor de huidige stand van zaken in alle leagues

 

Misschien ook interessant...