Indeling Nationale Trio Leagues gepubliceerd

zondag 22 augustus 2021

Nog ruim een maand en dan staat de eerste speelronde van het nieuwe Nationale Trio Leagues seizoen op de kalender. Deze week zijn de indelingen van alle leagues gepubliceerd, inclusief de nieuwe piramide.

Nog ruim een maand en dan staat de eerste speelronde van het nieuwe Nationale Trio Leagues seizoen op de kalender. Deze week zijn de indelingen van alle leagues gepubliceerd, inclusief de nieuwe piramide.

Nieuwe NTL-piramide
Vrijdag 20 augustus zijn alle teamcaptains geïnformeerd over het volgende:
Ten opzichte van het niet gestarte vorige seizoen is het aantal teams dat zich heeft aangemeld veranderd, het zijn er helaas minder geworden. Dit betekende dat, als we opengevallen plaatsen gingen opvullen door versterkte promotie en we de opbouw van de piramide (1x Eredivisie, 2x 1e Divisie, 2x Hoofdklasse, 4x 1e klasse en de overige teams in de 2e klasse) niet gingen wijzigen, er twee leagues overbleven in de laagste klasse. Gelet op de dan voor deze klasse ontstane extreme reisafstanden werd dit een onwenselijke situatie.

We hebben daarom het besluit genomen opbouw van de NTL-piramide te herzien in 1 league Eredivisie, 2 leagues 1e Divisie, 4 leagues 2e Divisie en 4 leagues 3e Divisie waarbij de teams grotendeels over de diverse divisies zijn verdeeld op basis van de behaalde teamgemiddelden tijdens het onderbroken seizoen 2019-2020.

Klik hier voor de indeling van de diverse leagues. Het is ons streven om uiterlijk 3 september de programma's per speelronde te publiceren.


Misschien ook interessant...

Update coronavirus: Vanaf 19 mei mogelijk weer binnensport toegestaan

Dinsdag 11 mei heeft het kabinet aangekondigd dat stap 2 van het openingsplan per woensdag 19 mei ingaat, mits de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen. Dat betekent dat na lange tijd de binnensportlocaties weer open mogen, met maximaal dertig personen per ruimte.

Planning Nationale Trio Leagues, NBF kampioenschappen en evenementen

We kijken vooruit naar het moment dat er weer meer mag op de bowlingbaan en we onze activiteiten weer kunnen opstarten. Graag delen we met jullie onze piketpaaltjes wanneer we moeten beslissen over de doorgang van diverse activiteiten.

Aanstaande vrijdag: Samenvatting Weber Cup op RTL 7

Vrijdag 6 november zendt RTL 7 een uitgebreiden samenvatting uit van de Weber Cup 2020, de jaarlijkse strijd tussen Team Europa en Team USA. We vinden het natuurlijk super dat een nationale tv-zender aandacht besteedt aan de absolute top die onze sport te bieden heeft.

Hoe geven jullie invulling aan deze corona-stop?

Op de meeste plaatsen kan nog beperkt gebowld worden, maar over het algemeen liggen onze reguliere verenigingsactiviteiten stil. Hoe geeft jouw vereniging invulling aan deze verplichte stop?