In Memoriam - Wim Sassen

maandag 29 juli 2024

Met groot verdriet en in diepe bewondering hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Wim Sassen. De familie heeft ons laten weten dat hij vrijdag 26 juli is overleden. Wim was een markant figuur in de Nederlandse bowlingsport. Zijn passie voor de sport en zijn onvermoeibare inzet hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten bij de Nederlandse bowlingwereld.
 

In Memoriam - Wim Sassen

Hoewel Wim niet aanwezig was bij de officiële opening van het eerste Bowling Centrum van Nederland door Prins Bernhard in 1961, maakte hij vanaf 1962 al snel naam binnen de bowlinggemeenschap. Samen met Kees van de Rest en dankzij een succesvolle samenwerking met Trans World Bowling, begon zijn legendarische carrière.
 
Wim Sassen veroverde in 1964 de titel van Nederlands kampioen bowlen en werd daarmee de meest succesvolle bowler van zijn tijd. Zijn talent en doorzettingsvermogen brachten hem ook naar de internationale arena, waar hij enkele jaren als profbowler actief was in Canada en Amerika. Eén van de hoogtepunten was zijn deelname aan de AMF World Cup in Manilla in 1976. Hier vertegenwoordigde hij samen met Irene Gronert Nederland.
 
Helaas werd Wim in de late jaren '70 getroffen door een dubbele hernia, waardoor hij zijn carrière als topbowler moest beëindigen. Desondanks bleef zijn liefde voor de sport onverminderd groot en richtte hij zich op de organisatie van het bowlingcentrum en het organiseren van grote evenementen. Samen met Kees van de Rest organiseerde hij clinics in Nederland, waarbij ze niet alleen nieuwe bowlingcentra opzetten maar ook advies gaven over het starten van leagues.
 

In Memoriam - Wim Sassen

Mede door Wim's inzet was er de live-uitzending van de AMF World Cup in Scheveningen door de NOS. Daarnaast was hij betrokken bij talrijke wedstrijden van de Nederlandse Bowling Federatie, waaronder kampioenschappen, andere NBF-evenementen, WK's, EK's, de World Games, en niet te vergeten de Grote Prijs van Scheveningen, die hij jarenlang organiseerde. Deze prijs kreeg ruime aandacht op televisie, vooral toen zijn zoon Michael op 15-jarige leeftijd een perfecte (300) game gooide en daarmee 75.000 gulden won.
 
Naast zijn organisatorische talenten, schreef Wim vele artikelen in het bowlingblad, waarin hij zijn kennis en passie voor de sport deelde. Hij was een eersteklas gastheer, geliefd bij zowel bowlers als gasten.
 
Wim, namens alle bowlers en organisaties willen wij je bedanken voor alles wat je voor de sport hebt betekend. Wij zullen je enorm missen.
 
Namens het NBF-bestuur en vriend Ton Zandboer
 

In Memoriam - Wim Sassen

Misschien ook interessant...