In memoriam - Jules Heere

maandag 22 februari 2021

Zondag 21 februari ontvingen wij het bericht dat Jules Heere op donderdag 18 februari is overleden. Hij is 91 jaar geworden.

Zondag 21 februari ontvingen wij het bericht dat Jules Heere op donderdag 18 februari is overleden. Hij is 91 jaar geworden.

Als oud bestuurslid en Erelid heeft Jules Heere veel betekend voor de Nederlandse Bowling Federatie en de bowlingsport in het algemeen. Hij was o.a. de oprichter van ons bowlingblad, Landelijk orgaan van de Nederlandse bowling en kegelfederatie, later Bowling Revue en Bowling Sportmagazine, wat we nu kennen als het tabloid Bowlen.nl. Hij fungeerde ruim 40 jaar als hoofdredacteur van dit medium. Ook kwam het boek '40 jaar Nederlandse Bowling Federatie 1962-2002' uit zijn pen. In de WK in Abu Dhabi ontving hij de prijs van beste bowlingjournalist in de wereld.

Als NBF-bestuurder was hij in de periode van 1966 t/m 1972 actief, ook heeft hij in veel commissies van de NBF gezeten, als laatste 45 jaar in de commissie van beroep. Voor al zijn inzet is Jules Heere benoemd tot Erelid van de NBF.

Ons medeleven gaat uit naar de familie en al zijn bowlingvrienden. Wij wensen u veel sterkte met het verwerken van dit verlies.


Misschien ook interessant...

Nationale Trio Leagues gaan door

We krijgen deze week veel vragen over de nieuwe maatregelen. Begrijpelijk, het is weer zoeken wat er voor onze sport wel en niet mogelijk is. Zo krijgen we ook enkele vragen over doorgang van de Nationale Trio Leagues, waarvan aankomend weekend een speelronde op de kalender staat.

Loting World Games bekend

Donderdag 7 juli worden de World Games 2022 in Birmingham (VS) geopend. Bowlen is onderdeel van dit multisportevenement, dat ook wel het voorportaal naar Olympisch wordt genoemd. En Team NL Bowling is erbij, als één van de zestien landen bij de dames.

Deadline om toernooien aan te melden voor seizoen 2021-2022 verplaatst naar 1 maart

We zijn positief ingesteld en gaan er dus vanuit dat we vanaf september 2021 weer een volledig én volwaardig seizoen kunnen organiseren. Toernooiorganisatoren en verenigingen kunnen nu hun toernooien voor 2021-2022 aanmelden. I.v.m. de huidige lockdown hebben we de deadline verplaatst naar 1 maart.

Nieuwe online meeting met voorzitters dinsdag 14 juli

Dinsdag 14 juli organiseren we online een nieuwe meeting voor alle voorzitters van aangesloten verenigingen. Tijdens de meeting geven we een update over de stand van zaken rondom het coronavirus en kijken we vooruit op he het nieuwe seizoen.