In memoriam - Jules Heere

maandag 22 februari 2021

Zondag 21 februari ontvingen wij het bericht dat Jules Heere op donderdag 18 februari is overleden. Hij is 91 jaar geworden.

Zondag 21 februari ontvingen wij het bericht dat Jules Heere op donderdag 18 februari is overleden. Hij is 91 jaar geworden.

Als oud bestuurslid en Erelid heeft Jules Heere veel betekend voor de Nederlandse Bowling Federatie en de bowlingsport in het algemeen. Hij was o.a. de oprichter van ons bowlingblad, Landelijk orgaan van de Nederlandse bowling en kegelfederatie, later Bowling Revue en Bowling Sportmagazine, wat we nu kennen als het tabloid Bowlen.nl. Hij fungeerde ruim 40 jaar als hoofdredacteur van dit medium. Ook kwam het boek '40 jaar Nederlandse Bowling Federatie 1962-2002' uit zijn pen. In de WK in Abu Dhabi ontving hij de prijs van beste bowlingjournalist in de wereld.

Als NBF-bestuurder was hij in de periode van 1966 t/m 1972 actief, ook heeft hij in veel commissies van de NBF gezeten, als laatste 45 jaar in de commissie van beroep. Voor al zijn inzet is Jules Heere benoemd tot Erelid van de NBF.

Ons medeleven gaat uit naar de familie en al zijn bowlingvrienden. Wij wensen u veel sterkte met het verwerken van dit verlies.


Misschien ook interessant...