IBF organiseert online forum in het kader van Internationale Vrouwendag

woensdag 10 maart 2021

Maandag 8 maart was het Internationale Vrouwendag! De Internationale Bowling Federatie (IBF) greep deze dag aan om diverse invloedrijke vrouwen uit de (bowling)sport bij elkaar te brengen om met elkaar in gesprek te gaan.

Maandag 8 maart was het Internationale Vrouwendag! De Internationale Bowling Federatie (IBF) greep deze dag aan om diverse invloedrijke vrouwen uit de (bowling)sport bij elkaar te brengen om met elkaar in gesprek te gaan.

Een mooi initiatief, wat ons betreft. Anders dan bij andere sporten strijden vrouwen en mannen binnen de bowlingsport al met en tegen elkaar. Ook in Nederland is dat het geval, tijdens toernooien en leagues. Een goede zaak. Toch is het altijd goed om na te blijven denken over (meer) gelijkheid in de sport. Zo stond er tijdens de WK U18 in 2019 ook weer een mixed competitie op het programma.

Tijdens het online forum komen diverse invloedrijke vrouwen aan het woord, de één zal bekender bij je zijn dan de ander. In totaal levert het ruim 5 uur aan gesprekstof op, die je hieronder kunt terug kijken. Voor het gemak heeft de IBF er ook een schema aan toegevoegd, zodat je eventueel nog eens een gedeelte kan skippen dat je minder aanspreekt.


Dat schema ziet er als volgt uit:

01:24 - Mikaela Cojuangco Jaworski welcome speech
02:52 - IOC Gender Equality Movement with Irina Gladkikh and Sandra Lengwiler
39:40 - ShePower Sport & Women in Sport
51:50 - Women's Sport in the Gulf with Sheikha Hayat Al Khalifa
01:00:34 - Sustainability in sport with Marie-Claire Graf
01:15:23 - Voice of the Female Bowler with Shalin Zulkifli, Nadia Al Awadhi, Elgin-Marie Justen and Aumi Guerra
02:08:45 - Voice of the Future with Danielle McEwan, Issy Allen, Joline Persson Planefors and Arianne Tay
02:42:00 - Life After Bowling and Career Transition with Verity Crawley, Judy Howlett and Cara Honeychurch
03:23:50 - Female Leaders of Bowling part one with Andrew Oram, Colie Edison and Clara Guerrero
03:44:00 - Female Coaches Talk with Eric Mackenzie, Piritta Maja, Bianca Flanagan and Jeri Edwards
04:25:30 - Female Leaders of Bowling part two with Beatrice Hunter, Cathy Innes, Hannele Impola, Lisa John and Kiley Cassel

Klik op het tijdsweergave om op YouTube direct naar het betreffende onderwerp te gaan.

Misschien ook interessant...

NBF Awards 2020: Genomineerden voor Team van het Jaar

We gaan iets nieuws doen! Vanaf dit jaar worden de traditionele awards voor de vrijwillig(st)er van het jaar flink uitgebreid onder de noemer NBF Awards.

Chat met FIER: online hulp bij grensoverschrijdend gedrag

Vanuit NOC*NSF en sportbonden wordt er alles aan gedaan om grensoverschrijdend gedrag terug te dringen en om goede hulp te bieden. Eén van de hulpmiddelen is de nieuwe chatbox FIER. Sporters en bestuurders kunnen hier (anoniem) chatten met een professionele hulpverlener. Bijvoorbeeld als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving.

Reactie NBF op het nieuwsitem van Editie.NL over de heropening van bowlingcentra

De NBF zet zich samen met de NVB in voor een snelle heropening van bowlingbanen. Daarbij is de discussie of bowlen een een sport is ja of nee, zoals vandaag verschenen is een artikel van Editie.nl voor ons nu niet relevant. Lees onze reactie op het artikel hier.

Meld nu een toernooi aan voor seizoen 2023-2024

Ben je als vereniging of organisator voornemens om in seizoen 2023-2024 een toernooi te organiseren, dan is het vanaf nu mogelijk om het toernooi aan te melden voor de wedstrijdkalender van het nieuwe seizoen.