Hoofddorps Helden: Talent Lotte klaar voor NK in eigen huis

zaterdag 10 juni 2023

Het mooie aan de bowlingsport is dat iedereen het kan doen! Dat laten we ook zien tijdens de NK 2023, de kampioenschappen voor álle bowlers. In de serie 'Hoofddorps Helden' maken we kennis met een grote diversiteit aan bowlers, die in Hoofddorp de local hero's zijn om te komen aanmoedigen.

Hoofddorps Helden #3: Lotte klaar voor NK in eigen huis
Zaterdag 10 juni zijn de NK 2023 hervat met de voorrondes voor de jeugd en senioren. In totaal komen 320 deelnemers in actie, verdeeld over acht voorrondeseries. Eén van de deelnemers uit Hoofddorp is talent Lotte. Zij komt zondagochtend 11 juni in actie in de tweede serie, in de categorie t/m 21 jaar. 

Lotte is één van de toptalenten die de BV Haarlemmermeer rijk is. Zo maakte zij afgelopen april haar debuut voor Team NL Bowling op de EK Jeugd. Lotte verteld over haar eerste EK: "In het begin vond ik het best spannend om mee te gaan naar het EK, omdat het mijn eerste keer was en zo’n belangrijk evenement en nog niet zo goed wist wat ik moest verwachten. Wel heb ik, ondanks dit, ontzettend veel van het EK genoten. Natuurlijk niet alleen van het bowlen, maar ook van de mensen waarmee ik de tijd heb doorgebracht. Het EK was een hele unieke en leerzame ervaring, die ik hopelijk ooit nog een keer kan meemaken."

We vroegen Lotte ook hoe ze denkt dat het is om de NK in 'haar huis', Claus Bowling, te spelen: "Het is zeker bijzonder om het NK bij Claus te mogen spelen. Ik bedoel je reist meestal over heel Nederland om wedstrijden als een NK te kunnen spelen, en om nu eens een keer mee te kunnen doen aan het NK in de bowling waar ik al jaren train en league speel is heel leuk."

Voor alle meisjes die nog niet bowlen heeft Lotte ook nog wel een advies: "Tegen alle meiden die nu nog niet bowlen wil ik zeggen dat ik het zeker aan zou rader om een keer bij een training of een wedstrijd te komen kijken, zodat je kunt ervaren hoe leuk het is. Bowlen is namelijk veel meer dan alleen een spel. Bowlen is een sport die naast je lichamelijke sterkte ook veel je mentale sterkte test. Daarnaast is de bowling wereld heel sociaal, bijna iedereen die een beetje wedstrijden speelt elkaar wel, wat een van de gezelligste sferen creëert."

Ga voor meer informatie over de NK 2023 in Hoofddorp naar de NK 2023 webpagina. Wij wensen Lotte en alle andere deelnemers veel succes en nodigen je uit om dit of een volgend weekend langs te komen in Hoofddorp om de deelnemers aan te moedigen! 

> Klik hier voor Hoofddorps Helden #2
> Klik hier voor Hoofddorps Helden #1


 

Misschien ook interessant...