Hoofddorps Helden: Moeder en zoon klaar voor NK D-bowlen

vrijdag 2 juni 2023

Het mooie aan de bowlingsport is dat iedereen het kan doen! Dat laten we ook zien tijdens de NK 2023, de kampioenschappen voor álle bowlers. In de serie 'Hoofddorps Helden' maken we kennis met een grote diversiteit aan bowlers, die in Hoofddorp de local hero's zijn om te komen aanmoedigen.

Hoofddorps Helden #2: Ria en Joost
Zondag 4 juni organiseren we de NK voor onze leden met een auditieve beperking. Tussen de 40 deelnemers staan zondag ook Ria en Joost uit Noordwijkerhout, niet ver van Hoofddorp. Het is al bijzonder om als moeder & zoon deel te nemen aan de NK, maar wat het nog specialer maakt is dat Ria en Joost ook beiden lid zijn van het Nederlands dovensport bowlingteam én dus samen in voorbereiding zijn op de WK D-bowlen, komende augustus in München.

Joost was vorig jaar tijdens de NK in Eindhoven zeer succesvol, met goud in het Doubles Event en zilver in het Singles Event. "Het is nu zeker mijn doel om met twee keer goud naar huis te gaan. Maar eerlijk gezegd is mijn ultieme doel deze zomer om met het Nederlands team WK-goud te behalen. Ik hoop dus op sterke tegenstanders in Hoofddorp, want dat helpt mij op weg naar de WK", aldus Joost.

Ook de focus van Ria ligt bij de WK, waarvoor zij extra in training is. De NK past dan ook uitstekend in haar voorbereiding. Ria: "In Hoofddorp hoop ik de finale te halen, daar ga ik in ieder geval mijn best voor doen!" Om die finale te halen speelt Ria, net als alle andere deelnemers eerst 6 games voorronde in het Singles Event en daarna 4 games Doubles Event. De stand na de 4 games Doubles Event betekent de eindstand. Het totaal per speler over alle 10 games bepaalt welke 4 spelers zich per categorie plaatsen voor de stepladder finales.

Steun Ria, Joost en de rest van het Nederlands team op weg naar de WK
Het Nederlands team, dat begeleid wordt door bondscoaches Farida Pascoal en Andrea Homan-Zorge, staat voorafgaand aan de WK nog wel voor een financiële uitdaging. De kosten voor deelname zijn hoog en het team is daarom een crowdfunding gestart om zo de eigen bijdrage een beetje naar beneden te kunnen bijstellen. Lees meer over de actie op: Help Nederlands Bowlingteam naar Wereldkampioenschap Bowling | KNDSB

Natuurlijk is het ook mogelijk om een organisatie als sponsor aan het team te verbinden, de shirtjes moeten nog gedrukt worden. Neem bij interesse contact op via office@kndsb.nl

NK 2023
Wil jij Ria & Joost zondag komen aanmoedigen in Claus Bowling, dan kan dat natuurlijk, helemaal gratis! De voorrondes starten om 09.00 uur en de finales beginnen rond 16.00 uur. 

Kijk voor meer informatie over de NK 2023 op deze webpagina.

Wij kijken er in ieder geval naar uit om Ria, Joost en alle andere deelnemers zondag in actie te zien in Hoofddorp en wensen hen alvast veel succes.

> Klik hier voor Hoofddorps Helden #1Misschien ook interessant...