Hoofddorps Helden: Els & Leander kijken uit naar NK G-bowlen

dinsdag 16 mei 2023

Het mooie aan de bowlingsport is dat iedereen het kan doen! Dat laten we ook zien tijdens de NK 2023, de kampioenschappen voor álle bowlers. In de serie 'Hoofddorps Helden' maken we kennis met een grote diversiteit aan bowlers, die in Hoofddorp de local hero's zijn om te komen aanmoedigen! 

Hoofddorps Helden #1: Els & Leander
In deze eerste editie van 'Hoofddorps Helden' maken we kennis met Els en Leander. Beiden zijn lid bij Stichting De Aanloop, een vrijwilligersorganisatie die activiteiten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Waaronder dus bowlen.

Els is al lid van de NBF sinds 2015 en heeft dan ook al vaak deelgenomen aan de NK G-bowlen. Dit wordt echter de eerste keer dat de finales worden georganiseerd in haar 'thuis bowling', Claus Bowling. Els komt in actie in de 1e klasse bij de dames en is altijd een kanshebber voor de nationale titel. Zelf kijkt ze er vooral naar uit om weer "lekker met z'n allen te bowlen", zoals ze dat omschrijft. Ondertussen heeft ze haar ogen wel gewoon op de titel gericht.

Ook Leander is al lid sinds 2015 en een bekend gezicht tijdens de competities en toernooien die worden georganiseerd voor bowlers met een verstandelijke beperking. Het mooist aan de bowlingsport vindt Leander de gezelligheid! Leader komt zondag 21 mei tijdens de NK in actie in de 2e klasse bij de heren. Een klasse met flink veel concurrentie, dus hij moet goed scoren voor een plek in de finale. 

Wil jij Els & Leander zondag komen aanmoedigen in Claus Bowling, dan kan dat natuurlijk, helemaal gratis! De voorrondes starten om 10.00 uur en de finales starten rond 14.00 uur. 

Kijk voor meer informatie over de NK 2023 op deze webpagina.

Wij kijken er in ieder geval naar uit om Els, Leander en alle andere deelnemers zondag in actie te zien in Hoofddorp en wensen hen alvast veel succes.

Misschien ook interessant...