Hoe ga jij om met het gemis van bowlen?

woensdag 18 maart 2020

Sinds vorige week mogen we niet bowlen. In perspectief met wat er gebeurd op de wereld, is dat niet meer dan jammer. Maar toch, sporten is juist op momenten als deze een fijne afleiding. Daarnaast zijn we ook gewoon verslaafd aan het spel. Hoe ga jij om met dat gemis? Wij delen enkele ideeën.

Sinds vorige week mogen we niet bowlen. In perspectief met wat er gebeurd op de wereld, is dat niet meer dan jammer. Maar toch, sporten is juist op momenten als deze een fijne afleiding. Daarnaast zijn we ook gewoon verslaafd aan het spel. Hoe ga jij om met dat gemis? Wij delen enkele ideeën.

E-bowlen om de leegte te vullen
Laten we meteen duidelijk zijn: Op momenten als deze toont sport zich maar weer de belangrijkste bijzaak die er is. Onze gedachten zijn bij iedereen die geraakt wordt door het coronavirus, dan wel privé, dan wel via werk of studie.

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen en juist dan is sporten zo'n fijne afleiding. Bowlen in een centrum zit er voorlopig echter even niet in. Nadat de verenigingsactiviteiten werden afgelast, volgde al snel het bericht dat bowlingcentra helemaal op slot moesten.

Hoe kunnen we nu invulling geven aan de verslaving die bowlen voor ons is? Wij vinden de oplossing in E-bowlen. En daartoe zijn inmiddels meer opties dan bowlen op de Wii. Wij lichten er twee uit en zijn benieuwd hoe jullie de sport blijven beoefenen. Misschien gewoon 10 flessen in de kamer opgesteld en rollen maar?

Bowling by Jason Belmonte
De Australische topbowler Jason Belmonte kwam enkele jaren geleden met een eigen spel voor je smartphone. Het is dan ook zichtbaar dat één van de beste bowlers aller tijden zich met het spel bemoeid heeft. Ok, je gooit de bal door met je vinger over het scherm te swipen, maar alle ingame mogelijkheden zijn heel gaaf. Zo kun je diverse ballen kiezen en aanpassen aan jouw gewenste speelstijl. Ook zijn vele uitdagende en bekende oliepatronen in het spel verwerkt.De app biedt je de gelegenheid om te trainen, één tegen één duels te spelen en deel te nemen aan toernooien. Het spel is gratis te installeren op je smartphone, waarbij het wel mogelijk is om ingame aankopen te doen. Dus houdt dat goed in de gaten wanneer kinderen het spel gaan spelen.

Ga om het spel te downloaden naar de App Store (iphone) of Play Store (android). Kun je nog wat tips gebruiken? Bekijk dan Bowling by Jason Belmonte op Youtube.

PBA Pro Bowling
Eind 2019 kwam een nieuw spel op de markt voor de Playstation 4 en Xbox: PBA Pro Bowling. Opnieuw een spel waarin snel duidelijk is dat organisaties die de bowlingsport serieus nemen bij de ontwikkeling betrokken zijn.

Krijg het spel onder de knie en neem het op tegen jouw PBA-helden. Speel daarbij in een toffe setting jouw finales. Bekijk hieronder de trailer:

Het ziet er strak uit hè? In tegenstelling tot het eerste spel zijn aan PBA Pro Bowling kosten verbonden (€ 19,99) en heb je wel de juiste spelcomputer nodig. Maar hé, als je aan die voorwaarden voldoet kun je wel helemaal los de komende dagen!

Koop het spel in de Playstation Store of via Microsoft.

Good old Wii-bowling
We vergeten natuurlijk nooit hoe het allemaal begon! In 2006 bracht Nintendo Wii Sports op de markt en inmiddels hebben we het spel allemaal wel eens gespeeld. Onderstaande video moet dan ook mooie herinneringen terug brengen.

Misschien toch maar weer eens die Wii van zolder halen om voor de perfect game te gaan? Succes!

Meer opties
Mogelijk zijn er nog meer toffe bowlingspellen die wij niet kennen. Laat het ons weten op één van onze socials. We zijn ook nieuwsgierig naar andere leuke manieren om invulling te geven aan onze bowlingverslaving. Heb je tips of video's, deel ze met ons via #bowlingathome. Vergeet ons op instagram niet te taggen @nbfbowlen.

We wensen iedereen veel sterkte en hopelijk wat afleiding toe deze periode.

Misschien ook interessant...